onsdag 30. september 2009

Ingenting å lære av fotballforbundet.

Generalsekretæren i Norges Tennisforbund har fått det for seg at tennisen har mye å lære av fotballforbundet. Det er en usedvanlig dårlig tanke.

Fotball-VM i Sør-Afrika til sommeren går uten Norge, og det begynner å bli lenge siden Norge kvalifiserte seg til et internasjonalt mesterskap. Da snakker jeg om den fotballen som betyr noe på verdensbasis: Herrefotball. Norge har null tradisjoner og fint lite å vise til av resultater som har gitt internasjonal oppmerksomhet. I skrivende stund ligger Norge som nummer 43 på FIFA-rankingen, bak eksotiske land som Honduras og Gabon. Høstens Europacup-innsats kan beskrives som ynkelig, og U21-landslaget blir regelrett avkledd av nasjoner med langt mindre ressurser enn Norge. Kort sagt: Vi suger i fotball.

Da skulle man kanskje tro at de som sitter med ansvaret - de høye herrer i Norges Fotballforbund (den høye kvinnen fikk som kjent sparken...) - ville jobbe hardt og målrettet for at både klubb- og landslag skal kunne hevde seg i den stadig tøffere internasjonale konkurransen, blant annet ved å satse på å utvikle spillere på internasjonalt nivå. Men hva har vi fått? Ballbinger til folket og diverse breddetiltak. Sikkert gjort i beste mening, men lite egnet som indikatorer på Norges utvikling og status som fotball-nasjon. Slike tiltak blir som å skyte med hagle i mørket, uten helt å vite hva man ønsker å treffe. Det er nå engang slik at i fotballen - som i andre idretter - heter den relevante måleenheten resultater.
Legg så til håpløse regler mot såkalt "topping" og tidlig spesialisering, samt et rigid og talentfiendtlig norsk regelverk for barneidrett, og de fleste skjønner at det ikke blir mange toppspillere av slikt. Videre aksepterer NFF utrolig nok et anti-resultatfokus helt opp til 13-års alder, i utakt med utviklingen i andre land. Utrolig nok tror NFF og Norges Idrettsforbund (NIF) at unger helt opp mot tenårene ikke klarer å forholde seg til resultater, seire og tap dersom det ikke settes opp tabeller og cup-avansement.

Det er kanskje ikke annet å forvente når vi vet at fotballpresident Sondre Kåfjord har begrenset eller ingen toppfotballkompetanse. Han etterfulgte Per Ravn Omdal i presidentstolen, Omdal som etter at han gikk av som fotballpresident har "pushet" fotballbinger over det ganske land og vært talsmann for ren breddetenkning.
Jeg tviler sterkt på om Sondre Kåfjord-administrasjonen besitter de visjonene og den kompetansen som skal til for å bringe norsk fotball videre. Hele NFF synes å sitte fast en jantelov-filosofi som ikke åpner for å bygge noe nytt, friskt og spennende, og som absolutt ikke bør legge premisser for talentutvikling og trenerutdanning i Norge. Verken i fotball eller i andre idretter. Det er nødvendig med en total "shake up" i hele fotballforbundets administrasjon for å få til en helt nødvendig kontinentalisering av norsk fotball.

NFF har vedtatt og fulgt en oppskrift på hvordan man skal støte talentene fra seg. Som far har jeg selv erfart hvor respektløst barna blir behandlet. "Trenerne" i de yngste årsklassene er nemlig mer eller mindre tilfeldig sammenraskede foreldre - gjerne fedre - med mildt sagt variabel fotball- og trenerkompetanse. Jeg var selv en del av et trenerteam for laget som min sønn spilte på fra han var 8 til han ble 10, og opplevde at fotballen var helt uinteressert i hvilke "trenere" som ble sluppet løs på barna. Når man ser på NFFs egne retningslinjer finner man kanskje forklaringen på en slik holdning: "I barnefotballen er det viktigere å være en god aktivitetsleder enn en god trener".
En slik uttalelse har ingen som helst faglig forankring, og må sees på som et rent idrettspolitisk utsagn.

Heldigvis har det etterhvert kommet kritiske røster fra kompetent hold mot en slik tankegang. Teddy Moen i Norsk Fotballtrenerforening mener at barnetrenere trenger tre års utdannelse - ikke 16 timer. Moen tok nylig til orde for en ekstrem utvikling i utdannelsen av barnetrenere.
- Det er klart at det ikke holder med 16 timer. Sett utdannelsen på bachelor- og masternivå. Dette er pedagogisk arbeid og bør ikke stå tilbake for en vanlig lærerutdannelse, uttalte Moen nylig til TV2-sporten. Det er å ta barna på alvor og vise dem respekt. Fotballforbundets holdning med å slippe trenere uten skolering løs på barna, er respektløs. Dessverre registrerer jeg mye av den samme holdningen i tennismiljøet: Mange - særlig blant de eldre "gutta" (og de er det mange av i norsk tennis) - mener i fullt alvor at de yngste barna kan avspises med de billigste og dårligste trenerne, eller at de kan bli "trent" av folk helt uten skolering. Tennis er en teknisk mer krevende idrett enn fotball, og det er viktig å legge grunnlaget for en god teknikk i tidlig alder. Derfor er en slik holdning utrolig skadelig. De yngste barna bør selvfølgelig ha de beste trenerne.

Skal Norge bli bedre som fotballnasjon må vi begynne å samle de beste slik at de kan trene sammen. Aalesund Fotballklubb er et forbilde i så måte. Klubben har tatt initiativ til å samle de beste talentene fra en rekke klubber i ung alder (10 - 12 år). I Aalesund mener man at det er mulig med spissing samtidig som man tar vare på bredden. Man erkjenner nemlig at de som har lyst til å bli gode faktisk må få sjansen til det, og at man er avhengig av at de gode talentene skal kunne løfte seg. Men hva opplever AaFK? Jo - klubben føler seg motarbeidet av fotballkretsen (!) som har samme holdning som Fotballforbundet. Rosenborg-stjernen Alexander Tettey har heller ikke mye til overs for den elendige talentutviklingen her til lands. Han mener at Norge aldri vil få frem unge stjerner om ikke spillere blir organisert tidligere enn nå. Tettey kan ikke fatte hvorfor Norge ikke aksepterer det. - Skal vi bli gode i fotball, må vi få opp unge spillere. Hvorfor godtar ikke NFF det? sier RBK-stjernen til VG Nett.

Også tidligere landslagssjef Åge Hareide har etterlyst en debatt om barneidretten: - Du lar ikke en person som er fantastisk til å spille piano, stå og gnikke på ei fele i fem år, har Hareide uttalt. Han mener at det på samme måte blir helt feil å si til en 12-åring som har lyst til å spille fotball på vinterstid at han skal gå på ski. Åge Hareide har etterlyst en bred debatt rundt barneidrett, spesialisering og talentuvikling her i landet. Jeg tror den kommer, men til nå har få vært modige nok til å ta den. Hareide har heller ingen sans for det anti-resultatfokuset som preger NFF, og har gitt uttrykk for at han savner tabeller og resultater i media. - Tabellene var noe av det mest spennende man kunne finne i avisen da man var liten, og de er nå borte. Samtidig så begynner elevene å lese og tolke tabeller når de går på skolen. Hvor er logikken, undrer Åge Hareide, og understreker at alle unger i nabolaget og på skolen selvfølgelig vet hvem som er best til å spille.

Hareide får støtte fra svært så kvalifisert hold: Ole Gunnar Solskjær. Han mener at fotballtrenerne og spillerutviklere i Norge nå må se mot England – og Arsenals trener Arsene Wenger.
United-legenden Solskjær mener de største talentene allerede i 8-9-årsalderen bør få ekstra trening for å «spisse» ferdighetene, mens Wenger mener at de beste spillerne må få skikkelig oppfølgning allerede fra 5-6 års alderen og jobbe der i fra. - Wenger er den beste i verden til å utvikle spillere, så når han sier det slik så bør en høre på det, sa Solskjær til TV2-sporten i sommer. - Vi bør innrømme at vi i Norge har vært for dårlige på spillerutvkling og talentutvikling, slo Solskjær fast.

Tidligere landslagsstrateg Kjetil Rekdal mener dyrking av spillere i ung alder må til for å gjenreise norsk herrefotball. - Tilstanden til norsk fotball er katastrofalt dårlig, konkluderte den mangeårige landslagskjempen overfor Aftenposten i september. - Norges Fotballforbund tenker kun bredde – ikke elite. Jeg mener maktpersonene i norsk fotball bør byttes ut. Det er fotballting til våren, nå er det på tide med nytenkning. Norsk fotball må promoteres på en helt annen måte enn det gjøres i dag, sa Rekdal, og fikk støtte av landslagskaptein og Fulham-proff Brede Hangeland.
-Jeg tror vi kunne startet spesialiseringen tidligere. Fellesskapstanken står sterkt i Norge, i mange andre land er de ikke redd for å la spillerne konkurrere tidligere. Rent personlig synes jeg ikke det er noe galt med konkurranse i ung alder. Det handler om at unge fotballspillere må få utfordringer som er tilpasset etter nivået – ikke nødvendigvis alderen. Det er ingenting i veien for å være på et høyt nivå bare du er god nok og det passer med de utfordringene som trengs, mente landslagskapteinen.

I siste utgave av "Norske Tennismagasinet" (det er forøvrig underlig at det ikke heter "Norsk Tennismagasin" på norsk), kan vi lese at generalsekretær Arne Sartz-Knudsen er overbevist om at tennis har mye å lære av fotballen (!). Dette er hårreisende nok i seg selv, men helt skrekkelig blir det når vi dessuten kan lese at generalsekretæren ble enda sikrere i sin sak etter en samtale med Per Ravn Omdal i fotballforbundet. Sartz-Knudsen konkluderer med at vi "er nødt" til å lære av fotballens eksperimenter med mindre mål og færre spillere på lagene. Med fotballen som forbilde vil han tvinge igjennom flere turneringer med puljespill, der de som har kommet kortest teknisk er "på lag" (?) med andre. Spillere under en viss alder skal tvinges til å spille turneringer med begynnere og kosespillere... Sartz-Knudsen legger dessuten for dagen den samme resultat-forakten som NFF er preget av. Han argumenterer nemlig for å kutte ut rankingen for de under 14 år. Begrunnelsen er kuriøs: Av respekt for de spillerne som befinner seg lenger ned på rankinglisten... I følge Sartz-Knudsen "hater" disse spillerne å se seg selv der. "Logikken" hans synes å være at det ikke er oppløftende eller motiverende for videre satsing å se seg selv langt nede på en rankingliste. Ergo må rankinglister være noe tull, egentlig. De ødelegger bare de sarte sjelene som ikke tåler å se navnet sitt langt der nede.

Hvorfor ha resultater i det hele tatt? Det kan jo ikke være særlig motiverende for en dårlig spiller å tape 6-0/6-0 for en god spiller? Tanken om at både dårlig ranking og tap kan motivere og stimulere til hardere jobbing og videre innsats, har tydeligvis ikke streifet generalsekretæren. Og hva med respekten for de bedre spillerne? Sartz-Knudsen sier absolutt ingenting om hvordan han mener vi bør motivere og legge til rette for de som satser seriøst på tennis og som synes det er gøy å måle seg mot jevnaldrende i form av turneringer og rankingpoeng. Hva blir det neste? Forslag om å spille uten mål i fotball og uten nett på tennisbanen? Det er jo slett ikke alle som treffer mål - selv ikke på såkalt høyt nivå, og mange har opplevd at ballen før eller senere havner i nettet i tennis. Det er egentlig en uting og en opplevelse man burde bli spart for. I det minste bør de sarte norske barnesjelene skånes for dette. Tenk så mye morsommere det vil være å løpe rundt på gresset eller kunsgresset med ballen og ikke måtte tenke på å treffe mål. Jeg er også ganske sikker på at vi ville få oppleve lengre ballvekslinger i tennis om spillerne slapp å tenke på dette hersens nettet som er strukket tvers over banen - som et truende varsel om at det i enhver tenniskamp lurer et latent nederlag...

Om noen få uker samles tennis-Norge til Ting. Om Sartz-Knudsen får gjennomslag vil det være tragisk for unge spillere med talent og ambisjoner og et stort tilbakeslag for muligheten til å utvikle toppspillere her til lands. Generalsekretæren legger opp til en større grad av ensretting i norsk tennis fremover, og viser igjen til Norges Fotballforbund: Det viktige og avgjørende grepet fotballen tok var å gjøre endringene obligatoriske, mener Arne Sartz-Knudsen. Vi andre kan bare spørre med stor undring: Hvor har dette ført fotballen og hvor står Norge som fotballnasjon? Har vi fått flere spillere på internasjonalt nivå? Har landslaget levert gode prestasjoner og gode resultater over tid? Har norske klubber opplevd suksess i Europa? Svaret er et rungende nei på alle tre spørsmål. I Norge pågår det nå en debatt om hva fotballen har gjort galt, mens Arne Sartz-Knudsen vil lære av fotballen... For meg blir dette helt meningsløst.

Dessverre kommer det signaler i feil retning også fra tennispresident Per Wright. Han vil riktignok innrømme regioner og klubber "en viss frihet" (!), men står for den samme ensrettingen og er derfor klar på at Handlingsplanen som vedtas på Tennistinget skal følges.
Aller verst er et såkalt "absoluttforslag" som vil bli fremmet på Tinget, om at alle U12-turneringer skal spilles på mindre baner. Jeg kjenner U12-miljøet rimelig godt, og er helt sikker på at det er helt uinteressant for de beste å spille på mindre bane. Nivået i U12 er ganske høyt, og klassen har stor bredde. Jeg har ikke hørt en eneste klage på at banen er for stor. Blir dette vedtatt bør Per Wright personlig møte opp på turneringer, se 11- og 12-åringene inn i øynene og fortelle dem at de voksne har funnet på at de ikke skal få spille på ordentlig bane. Forslaget er arrogant og respektløst overfor barna, og jeg vil appellere til alle gode krefter i tennis-Norge om å forkaste det.

Fernando Verdasco And Jo-Wilfried Tsonga Play Tennis On Maglev Train
PLAY & STAY? Joe-Wilfried Tsonga og Fernando Verdasco synes det er gøy å spille på liten bane med lavt nett...
(Foto: Getty Images)

Det finnes mange undersøkelser om at for få utfordringer for de med best utviklingsmuligheter hemmer talentutviklingen og og gjør at mange talenter faller fra. Dette må være et stort tankekors dersom NTF skal ha som ambisjon at vi skal utvikle toppspillere i Norge. Jeg mener at et særforbund bør være forpliktet til å ha en slik ambisjon og til å jobbe for å realisere den. Det kan umulig være riktig å la de svakeste bestemme tempoet og kvaliteten på spillerutviklingen. Det blir også feil å basere rankingsystemer, metodikk og konkurransemodeller på de svakestes premisser.

Men tilbake til fotballen. Tennis og fotball er svært forskjellige idretter, så bare der er det vanskelig å forstå hva Sartz-Knudsen mener tennisen kan lære. Et tema som har vært diskutert en god del innen tennisen, er frafallsproblematikk. Hvordan hindre frafall fra idretten i ung alder? Heller ikke her kan jeg se at tennisen har noe å lære av fotballen. Frafallet i fotball er stort. Mens “alle” spiller fotball mens de går på barneskolen, gjør betydelig færre det når de blir 13-14-15 år. Mange motiverte talenter som har lyst til å bli gode, trives rett og slett ikke i en kultur som preges av en tankegang om at alle er like gode og at alle skal spille like mye. Barna vet selvsagt at det ikke er slik, uansett hva de voksne forsøker å fortelle dem. Etterhvert forsvinner motivasjonen, og mange av de beste slutter med fotballen fordi de opplever at det egentlig ikke er greit å være god. Norsk fotball er elendig når det gjelder å motivere og holde på de unge talentene. De dårligste holder kanskje ut i noen år, men etter å ha opplevd at det ikke stilles noen krav og at prestasjoner ikke er viktige, møter de før eller senere veggen.
Norsk tennis har absolutt null & nix å lære av fotballforbundet. Derimot har NFF selv mye å lære, og bør hente impulser fra utlandet.

For moro skyld sammenlignet jeg fotballforbundets "retningslinjer for barnefotball 6 - 12 år" med prinisppene til det anerkjente akademiet til den nederlandske storklubben Ajax. Synet på spillerutvikling kunne neppe vært mer forskjellig:

Ajax-akademiet
Verdenskjent fotballakademi for unge fotballspillere. Har fostret opp spillere som Johan Cruyff, Marco van Basten, Patrick Kluivert, Dennis Bergkamp, Frank Rijkaard, Clarence Seedorf og Rafael van der Vaart. De har også utviklet blant andre Zlatan Ibrahimovic og Christian Chivu.

  • Ungdomslagene blir trenet på eksakt samme måte som A-laget
  • Spillerne drilles i 4-3-3-formasjonen.
  • Ajax har utviklet det de kaller «TIPS-modellen». Står for teknikk, innsikt, personlighet og fart (speed).
  • Legger vekt på attraktiv, offensiv, kreativ, rask, fair fotball på motstanderens banehalvdel.
  • Akademiet tar kun inn spillere etter lang tids speiding.
  • Utvikler spillere fra de er åtte år gamle.

Retningslinjene
Utdrag fra Norges Fotballforbunds retningslinjer for «Barnefotball 6-12 år»:

  • Vi skal ta vare på alle – både de flinke og de mindre flinke. Derfor bør alle spille like mye i kamper. Og vi ønsker å tone ned betydningen av resultatet.
  • All erfaring tilsier at «topping» av lag er negativt (innebærer at noen får vesentlig mer spilletid enn andre). Det å spille på et best mulig lag har liten betydning for det enkelte barns fotballmessige utvikling.
  • En bør også unngå å dele inn lag ut fra hvor gode spillerne er. Slik forskjellsbehandling bør en vente med.
  • I barnefotballen er det «viktigere å være en god aktivitetsleder enn en god trener».

Sammenligningen - og resultatene - taler for seg...

Jeg tar med et eksempel fra ishockey helt til slutt. Også dette viser at Norge er håpløst akterutseilt, og igjen er budskapet: Bedre trenere for de yngste og tidligere satsing:

Profesjonell spillerutvikler Dag "Dagge" Wenstrøm mener svensk ishockey er bedre enn norsk fordi man i Sverige trener mer tidligere.
- Svenske unge hockeyspillere trener mer enn norske på tilsvarende alder. Mentaliteten er det også vesentlig forskjell på. I tillegg er svenske trenere mer utdannet enn sine norske kolleger, sier den profesjonelle spillerutvikleren Dag "Dagge" Wenstrøm til Budstikka.no.
- Det er stor forskjell på hockeykulturen mellom disse to landene. Skal Norge på noen som helst måte komme opp på det svenske nivået, må Norge utvikle langt flere internasjonale hockeystjerner. Skal du bli en god hockeyspiller bør du starte allerede som femåring. I tillegg er det viktig å ha gode utdannede trenere helt ned på disse gruppene, sier han. Til vanlig lever Wenstrøm av av å utvikle unge hockeyspillere i sitt hjemland i tillegg i Norge, Danmark og Sveits.
For femte året på rad avholdt Wenstrøm, i samarbeid med Jutul, Høstcamp i Bærum Ishall tre dager i høstferien forrige uke med nærmere 50 unge og ivrige iskrigere i alderen 6 til 14 år.

Norges Fotballforbund har ikke fått til noe som helst av betydning på lang tid. Det er svært overraskende at sentrale aktører i NTF omfavner fotballforbundet, som fremstår som et grelt eksempel på hvordan man ikke skal jobbe for å få frem talentene og utvikle lag og spillere på internasjonalt nivå. Der i gården er man sågar så bakstreversk at man ikke engang vil at unge norske fotballtalenter skal dra til utlandet for å prøve seg. Heller ikke norsk tennis har prestert noe av betydning i moderne tid, selv om Christian (Ruud) og Amy (i dag Raaholt) vel må betraktes som hederlige unntak. Det er likevel vanskelig å se at noen av disse spillerne var et resultat av en målbevisst og langsiktig satsing på talentutvikling i Norge. Da burde det jo strengt tatt kommet frem flere spillere fra Norge.

At tennisforbundet skal lære av fotballforbundet blir som om den halte skal hjelpe den blinde. You cannot be serious...

¨

Sports News - February 12, 2009
HÅPER PÅ BEDRE TIDER? De som følger fotballandslaget har hatt lite å juble for de siste årene.
(Foto: Getty Images)

190 kommentarer:

  1. Utrolig bra innlegg! Får NTF gjennomslag for dette slutter ihvertfall guttene mine med tennis.
    - Tennismamma

    SvarSlett
  2. Enig. De som styrer norsk tennis må vel se at dette er meningsløst?
    - Tennispappa

    SvarSlett
  3. Tennisentusiastoktober 10, 2009

    Nå må de virkelig skjerpe seg i Tennisforbundet!

    SvarSlett
  4. La oss være ydmyke og lære av de som virkelig utretter noe. Litt for mye jantelov som fremdeles hersker! Du må for all del ikke være best i noe.
    Lise J.

    SvarSlett
  5. Utrolig bra innlegg! Jeg mener at vi skal lære litt av fotballen. Tennisklubber bør invitere barn via skolen. Det gjør fotballklubber. Da vil flere idrettstalenter begynne med tennis. Ellers har tennisen ikke noe å lære av fotballen. Har selv vært trener, og fikk klager fra klubb og foreldre. Jeg presset guttene som da var 11 år til å løpe 1000 meter i sakte fart. Jeg bare ler! Mvh Tennispappa PS

    SvarSlett
  6. bra innlegg- MEN skal det bli noe forandringer må du og dine som tenker likt møte opp på tinget og ytre deres synspunkter. Hvis ikke kan man bli sittende med luen i hånden og la de gjøre som de vil.

    SvarSlett
  7. Til Anonym (12 okt.09)

    Det finnes klubber som tilbyr tennistrening for de som går på SFO...

    Mvh
    Franck Fog

    SvarSlett
  8. Ikke så negativ da, tennisforbundet har jo vist at de er i stand til å satse på unge talentfulle spillere. 2 stykker, til og med. Dessuten betaler de jo en del hundretusen til en aksjemekler, aksjefond, eller noe liknende for at han skal ta seg av de små, mulige talentene. Så alt er under kontroll. Ellers skal jeg være enig med deg når det gjelder banestørrelse: Det virker snarere som om banene er for små (men dette gjelder i alle årsklasser).

    SvarSlett
  9. Hvis folk skal gidde å lese - ikke skriv så sykt lange innlegg. Ellers fint med debatt om norsk tennis.

    Keep up the good work

    SvarSlett
  10. Bra skrevet, og med mange gode argumenter, men problemet er at du bare ser saken fra ett perspektiv. Du er utelukkende opptatt av resultater og annerkjenner knapt at breddeidrett har en verdi i seg selv. At alle skal få spille kamper og ballbinger blir omtalt med forakt, mens eliteidrett roses i skyene. Personlig elsker jeg å følge toppidretten, men syns strengt tatt det er viktigere å prioritere breddeidrett. Til en viss grad kan topp avle bredde, men i Norge hevder vi oss i mange idretter med svært få utøvere, mens vi, som du påpeker, er middelmådige i masseidretten fotball.

    Det er jo heller ikke sånn at Norges tennisforbund har hatt enorm suksess med strategien de har brukt de siste ti til femten åra. Flere juniorutøvere har blitt dytta fram, men alle har falt igjennom. Norge har vel aldri vært svakere internasjonalt enn vi er nå, så det er kanskje naturlig å forsøke noe nytt.

    Samtidig går det vel heller ikke an å fornekte at fotball er Norges klart største idrett og generer enormt med oppmerksomhet hos folk og media. Da er det kanskje ikke så rart at Tennisforbundet skuler litt til hva fotball-Norge driver med.

    Jeg kan være enig med deg når det gjelder de mest rigide barneidrettsbestemmelsene og det kan godt være at noen av tiltakene som nevnes for U12, er uheldige, men jeg syns du er for ensidig negativ til breddesatsing og allsidighet.

    SvarSlett
  11. Hovedbudskapet i min (lange) blogg er følgende: Det er forsåvidt greit med breddesatsing og allsidighet. Jeg er ikke negativ til dette i seg selv. Problemet oppstår når breddesatsing og allsidighet brukes som argumenter for å hindre de talentene som ønsker å bli gode i en idrett og velger denne idretten forholdsvis tidlig. I Norge - og særlig innen fotballen - er det slik at talenter og talentutvikling ofres på breddeidrettens og allsidighetens alter.
    Forøvrig må norsk fotball være verdens beste eksempel på at bredde ikke nødvendigvis avler topp. :-)

    SvarSlett
  12. Til anonym som mener jeg ikke bør skrive så sykt langt om folk skal gidde å lese: Det er tydelig at folk gidder å lese bloggen min.
    Jeg begynte å føre statistikk lørdag 10. oktober, og siden da er siden vist 400 ganger med nesten 200 unike besøkende - noe som må sies å være meget bra. Dette er et tema som engasjerer. :-)

    SvarSlett
  13. Må si du har mange poenger der OJ.
    Er det göy for en par litt dårligere fotballspillere å spille med de bedre? Er det göy når de goe ikke gidder å passe ballen og de i steden dribler seg rundt banen?
    Hetsjakten på ranking hadde man blitt kvitt hvis man brukte samme renkingsystem som i sverige der man får en snittranking. Da trenger man ikke fly rundt på hver eneste mulighet for å sanke poeng...

    Men vi trenger bredden og, er vel ikke noe prob å ha 1, 2, 3 lag for juniorer og? da får alle spille på sitt nivå.

    SvarSlett
  14. Vel skrevet OJ, men er ikke enige i dine prioriteringer. Toppidrett er etter min syn bonus i form av underholdning. Det viktigte er breddeidretten. Den samfunnsmessige betydningen av idrett og andre aktiviteter er langt viktigere enn noe annet. At forbilder fra toppidretten stimulerer til økt bredde er jeg enig i, men det ville det gjort uavhengig av nivå på toppidretten, så lenge toppidrettsutøverne er bedre enn oss andre. I de idrettene nordmenn ikke hevder seg, viser det seg at man finne utenlandske forbilder( Federer, Woods osv..)

    Breddeidrett må alltid etter mitt syn prioriteres før toppidrett, i de tilfellene hvor det er enten eller.

    Det er mye å lære av forballen innenfor markedsføring, i noen kretser administrasjon(langt fra alle), samt fotballens evne til å tiltrekke seg mengder av utøvere på alle nivåer. Jeg synes fotballbingeprosjektet til fotballforbundet er glimrende. Kunne gjerne tenkt meg lignende løsninger innefor tennisen.Med relativit lave kostnader vil man kunne nå store deler av landet med vår flotte idrett.

    Er det ikke utrolig mye viktigere at barn generelt for drive med idrett, enn at få barn skal prioriteres. Så fort prioriteringene blir annerldes enn dette i min klubb, vil jeg finne annet å holde på med.

    Forøvrig er jeg helt enig at barn trenger de beste trenerene. Men de beste trenere er etter mitt syn trenere som evner å motivere barn til å trene og ta vare på kroppen sin, og glede seg med idrett. Ikke nødvendigvis han som er en jævel på å lære bort kick-serv.. Komibinasjon av begge egenskapene er selvfølgelig det beste, men erfaring tilsier at denne type trenere vokser ikke på trær, selv etter endt trenerutdannelse..

    SvarSlett
  15. Til Christian: Vi er nok grunnleggende uenige. Det jeg oppfatter at du egentlig sier er at det ikke er greit å satse på de gode og på å utvikle talentene i Norge. Her på berget skal vi holde på med masseidrett og diverse lekpregede aktiviteter. Om vi ikke får noen gode utøvere her hjemme, kan barna og unge finne seg utenlandske forbilder. Vel - jeg er altså veldig uenig i det. I tillegg mener jeg resonnementet er direkte galt. Det har enormt stor betydning for utviklingen av en idrett at et land har egne topputøvere som gjør det bra også internajsonalt. Dette betyr mer enn all verdens utenlandske forbilder. Ved å vise til utenalndske forbilder forteller du egentlig våre unge utøvere at det ikke er mulig å bli god i Norge, og med dine prioriteringer blir det dessverre en realitet. Jeg tror f. eks. ikke det er så j... mange nordmenn som har begynt å spille sjakk pga. Gary Kasparov, men det er enormt mange unge som nå begynner å spille sjakk pga. Magnus Carlsen. Jeg er i og for seg ikke motstander av breddeidrett og masseaktivitet, men problemet oppstår når et land ikke vil gi muligheter til de gode som ønsker å utvikle seg videre og som vil satse på idretten sin. Ikke bare blir dette feil, jeg mener i tillegg at det blir et moralsk og etisk problem. Et særforbund i en idrett har etter min mening en fordømt plikt til også å ivareta talentene og de som ønsker å bli gode. De må de få anledning til. I mange idretter i Norge er det dessverre ikke slik, med fotballen som det verste eksemplet. Om tennisen kommer etter vil det etter mitt skjønn være direkte tragisk, og jeg appellerer til alle gode krefter om at vi nå samles for å unngå dette.

    SvarSlett
  16. Jeg er faktisk ikke enig i at et særforbund har en spesiell plikt til å følge opp eliten. Her er det snakk om prioriteringer i en situasjon med ressursknapphet, og jeg vil hevde at forpliktelsene til å legge til rette for breddeaktivitet går foran noen få utøveres ønske om å realisere sitt potensial.

    Det ideelle hadde selvsagt vært å følge opp begge, for sammenhengen mellom topp og bredde går begge veier: Bredde avler topp, og topp avler bredde. Beklageligvis er jo ikke ressursene uten begrensninger, så man er nødt til å foreta prioriteringer.

    Når det er sagt, så bør ikke breddeaktivitet brukes som brekkstang mot konkurranseglede i idretten. At tennis handler om å tape og vinne, kan vi ikke komme bort fra. Men det må være en plass innen tennisen for alle, også de som taper oftere enn de vinner.

    SvarSlett
  17. Til siste innlegg skrevet av "anonym": Jeg vet ikke om du leste min forrige kommentar? Det kan synes på sin plass med en presisering: Jeg mener ikke at et særforbund har en "spesiell plikt" til å følge opp eliten. Jeg skrev at et særforbund selvfølgelig har en plikt til OGSÅ å ivareta talentene og de som ønsker å bli gode. Det er jo noe annet enn du skriver, selv om jeg ser at du - i likhet med meg - er opptatt av å ivareta begge. I mange idretter i Norge i dag gjøres ikke dette, da man kun har et ensidig fokus på bredde. Et særforbund som ikke legger til rette for talentutvikling og ikke følger opp de gode spillerne, har etter min oppfatning grovt sviktet sin oppgave. Fotballen er dessverre et eksempel på dette, og norsk fotball er også verdens beste eksempel på at bredde ikke nødvendigvis avler topp.

    SvarSlett
  18. Som jeg har førstått det så ska U.12 turneringene spilles på stor bane fast med tip 3 ballen (grønn ball) som er litt mykare en den vanlige ballen. Den enda forskjellen er att det går litt langsamare.

    Kønner ikke hvorfor du synes dette er ett så stort problem?

    Man spiller ikke basket på høy kurv og med stor ball når de er 12 år.

    Hvis man ser til andre lænder som har tennis sucess som Frankrike og Belgia kan man se at de har ett system før de unge barne. 6-8 år rød bane 8-10 år orange bane og 10-12 år grønn bane som er en vanlig bane fast det spilles med en mykare ball.

    Dette gjør ju at barne får lære seg å spille kamper og lære seg det taktiske i tennis.

    Hvis du ser på mangen av Norges tennis spillere idag så har de veldigt bra teknikk men de kan ju ikke noe om det taktiske i tennis. They are hitters and not players!

    Tror NTF tenker i riktige baner gjennom å gjøre disse endringene.

    Jeg er enig i at bredde ikke alltid gir en top. Men det er viktigt å førsøke å få fatt i talentene i så tidlig alder som muligt. Gjennom å ge tilbud på SFO å lignande.

    SvarSlett
  19. Jag tycker det skall vara fler pensionärer och 60 åriga män i Norges tennisklubbar och förbundet. Veterantennisen håller hög nivå och bör bli mer satsad på. Gamla människor har en förmåga att tänka brett och vidgar ofta sina vyer. Vidare är det viktigt att de som styr skall få sitta kvar länge på sina platser,oavsett resultat. Om man inte lyckas med sitt jobb, skall de få försöka tills de själva vill sluta eller hittar ett bättre jobb. Kanske skulle man införa större planer i tennis, för de är väldigt många som har problem att träffa i den storleken de är i nu. Nätet gör det också svårare och många blir ledsna när de träffar de. Kanske de skulle vara lägre.
    Kanske borde det vara obligatoriskt att det sitter en förälder inne på bane som kan trösta vid ev förlust av poäng eller hjälpa upp om de snubblar.Att slopa poäng tills de är 14 år kunde vara ett annat sätt för att inte få några förlorare.
    Gå till alla länder i världen, och ni ser att man satsa på både elit och bredd från 6 års ålder, samt att man har kunniga ledare från dag 1. Här är Norge en del efter, och att skydda barnen från förlust tills de är stora nog att vara i puberteten skapar inga vinnare.

    SvarSlett
  20. Det viktigste her er bredden innen eliten i all sport. det er ingen som kan se hvem som blir gode når de er 18-20. Derfor må det være bredde på eliten og det har aldri eksistert i tennis norge. Det har man satset på 1 til 2 spillere og slik er det fremdeles!
    Innavl skrev skisporten. Skisporten som på lik linje med tennisen er også en individuell idrett, men de skaper stjerner og vinnere og store navne hele tiden og det skjer for di det satses bredt i eliten.
    Det er altfor mye innavl i NTF og har vært det i 100 år og sålenge det ikke blir rensket helt blir det aldri bedre. Hvorfor har vi spillere på nivå med skandinavia helt til de blir 12 år og så løper alle nasjoner fra oss! Fordi det ikke finnes trenerkompetanse på høyt nok nivå i norsk tennis.
    Vi hadde en tidligere håndballspiller som sportssjef i 10 år, vi fikk deretter en ishockeyspiller som sportssjef, hva mon blir det neste?
    Se på en av vår beste spillere Johan Skattum, han har ikke hatt utvikling siden han var 13 år. Lå nr. 1 i europa og ikke har han hatt utvikling siden, fordi han ikka har lært seg teknikk som kan ta han videre. Eller kanskje han ikke har talent nok men det er brukt enorme ressurser på han. Hvorfor blir det ikke bruk resurser på å finne folk som faktisk er i stand til å si talentet og plukke ut talentene?
    jeg har mye mer å komme med og kommer tilbake senere, men jeg støtter hvert eneste ord du har kommet med.
    Det er faktisk helt utrolig at din link får stå på tennisen.no, men jeg vet hvorfor :)

    SvarSlett
  21. La det være klinkende klart at det ønskelige er jo selvfølelig ja takk begge deler. Slik som anleggsituasjonen i norsk tennis er, er ikke det et alternativt. Å tro at toppene, først skal avle bredde, deretter anlegg er naivt. Som eksemple nevnes de årene da Christian Ruud var på topp, hvor norsk tennis ikke på noen måte blomstret, og færre en noen gang spilte tennis.

    Jeg tror rekkefølgen må være bredde, anlegg, mer bredde deretter topp. Enkelt fortalt..

    Det forutsettes fra min side at man er enige om målet her, som er å få flest mulige i Norge til å spille tennis, og nyte denne fantasktiske morsomme og komplekse idretten!

    SvarSlett
  22. men det må jo være en grunn til at det ikke er bredde i norsk tennis.
    Er det noen som har tenkt på at det kanskje er altfor dyrt å spille tennis?
    Når noe koster mye blir barn borte.
    Det sier seg selv at klubbene ikke egentlig forteller sannheten om hva som skal til for å bli riktig god.
    Det mangler også et system i Norge som fanger opp de som ikke ender på College i USA.
    Norge mangler rett og sletten kultur for noen gang å bli en stor og bred tennis nasjon.
    I am serious, so just forget it.

    SvarSlett
  23. Til ”anonym” som mener at NTF tenker i riktige baner ved å gjøre disse endringene:
    • For det første: Det er ikke NTF som gjør eventuelle endringer, men Tennistinget. Det er der de avgjørende vedtakene for norsk tennis fattes. Jeg appellerer derfor til alle gode krefter om at dusteforslag som å spille alle U12-kamper på mindre bane og ingen ranking i U14 avvises.
    • For det andre: Sammenligningen med basketball blir veldig på siden. Der er jo ikke de yngste spillerne store nok til å nå opp til ”NBA-kurven”. Det er rent fysisk betinget så der gjør man selvfølgelig noen tilpasninger. Jeg kan ikke se at dette har noen relevans for tennisen, som er like forskjellig fra basketball som den er fra fotball.
    • For det tredje: Frankrike har resultater og tradisjoner innen tennis som langt overgår Norges, men Frankrike har alltid vært en større tennisnasjon enn Norge, lenge før ”play & stay”. Man kan derfor ikke ta systemet med røde, orange og grønne baner til inntekt for at Frankrike er stor tennisnasjon. Når det gjelder Belgia har jeg ikke nok kunnskap, men jeg konstaterer at landet ikke har utviklet noen herrespillere av betydning.
    • For det fjerde: Jeg er enig i at mer spill og flere kamper, jo bedre forutsetninger for å utvikle taktiske kunnskaper og ferdigheter, som er mangelvare i norsk tennis. Det er derfor interessant å konstatere at NTF argumenterer med teknisk skolering når de vil foreslå å presse alle gjennom samme kvern. NTF argumenterer med at mange spillere mangler helt elementære tekniske ferdigheter, og at det derfor er nødvendig med en strammere regi på utvikling av teknikken. Begrunnelsen blir altså en annen enn din.

    SvarSlett
  24. Med riktig ball så er det lett for att ballen spretter over hodet på 12 åringen. Sen så finnes det en risk for at 12 åringen begynner med western grep istedenfor siden ballen spretter så høyt. Hvis en 12 åring spiller med western grep så sier det sig selv at teknikken blir dårlig.

    Når man spiller med grønn ball så spiller man på en normal tennis bane og ikke kortare bane. Så den endaste forskjellen blir at ballen er mykare. Ser ikke den store krisen i det.

    Alle andre lænder kører ju play and stay systemet. Så du mener at alle andre er dustete? Frankrike var først ute med play and stay systemet. De har kørt det lenge før play and stay begynnte. De har en nogrann plan om hvordan man får fram en toppspillere. Det er ju det Norge forsøker å få fram nå.

    Når det kommer til U14 rankingen så synes jeg ikke at man ska slope den. Men kanskje den bør bli mer lik den svenske rankingen. Der man tar ett gjennomsnitt av turneringene man har deltatt på. Idag løner det seg å spille masse turneringer å så kan man vare ranked som nummer 1 i landet. Æven om man i realiteten ikke er top 10 spillere. Hvilket skaper problemer og debatter når man ska side NM.

    At NTF har lagt opp til turneringsfrie uker er ju bra så at man kan trene på teknikken sin. Då er det ju mye lettare å få til en periodisering uten at man må ta hænsyn til en masse turneringer.

    SvarSlett
  25. Personlig er jeg lei av at juniortreningene legger beslag på all banekapasitet i klubben min, ikke ser jeg mange kommende stjerner der heller. La gjerne juniorene øve seg litt, men på dagtid!

    SvarSlett
  26. I Sverige er det fire ganger så mange konkurransespillere som i Norge. Sverige er en stor tennisnasjon. Norge en liten. Mange gode spillere er nødvendig for å få frem enere. Enerer som Skattum ville nok blitt enda bedre dersom det hadde vært 5-10 spillere på samme nivå i samme klasse. Enerene kan falle utenfor fellesskapet når de til enhver tid er nødt til å spille med spillere som er mange år eldre for å få matching. Mange gode spillere er derfor nødvendig. Å kalle dette bredde er imidlertid upresist.
    I tennis u 12 har vi mange typer spillere:
    1 - spillere som leker, ikke viser innsats men koser seg med racketen (et stort antall)
    2 - spillere som vil konkurrere, deltar på turneringer (ca 120 gutter)
    3- spillere som konkurrerer hyppig, men ryker ut i første andre eller tredje runde (ca 30 gutter)
    4 - spillere som ligger i toppen, deltar i de fleste turneringer, kommer til kvartfinale i de fleste turneringer ca 15 stk

    Små baner og fravær av ranking fremstår som et forsøk på å få gruppe 1 "lekerene" med. Dette er dødfødt. "Lekerne" er langt unna å ville nedlegge det arbeidet som kreves for å bli gode.

    Gruppe 2 og 3 har potensiale for å bevege seg oppover, noen kan bli enere.Det er denne gruppen jeg tror er viktig for norsk tennis.

    Mange spillere i denne kategorien slutter fordi:
    - de ryker ut tidlig i turneringer og får for lite kamperfaring (gruppespill er vesentlig for å hindre frafall i denne gruppen)
    - tennis er for dyrt. Mange gruppe 2 og 3 spillere har foreldre som bruker 30 000 kr årlig på barna. Uteblir resultatene sier foreldrene at nok er nok. Foreldrene er ikke interessert i å bruke enda mer penger. De opplever at inntektene fra deres barns tennissatsning brukes på gruppe 4 spillere (de beste, og ikke på å hjelpe de nest beste opp).


    Ingen av de nest og tredje beste spillere slutter fordi man teller poeng, har ranking eller spiller på stor bane.

    Tennis uten at ranking og uten spill på full bane fra U 12 er et håpløst forslag og helt feil medisin for å skape bredde blant de som konkurrerer.
    Store mengder kamperfaring for alle er veien å gå.

    SvarSlett
  27. Honnør for debatten! Det er bra med sterke meninger og spissformuleringer, men det blir for ensidig kritikk av NTF og NFF fra fakkelkasteren.

    Har tennissporten noe å lære av fotballen? JA! Fotball er landets største idrett. Hvor mange spiller tennis??? Ta en tur rundt på en barneskole. Hvor mange oppgir fotball som sin viktigste aktivitet?

    Kan vi være enige om tennissorten har mye å lære av fotballen når det gjelder tilgjengelighet og inkludering, er jeg med på at både NFF og NTF har mye å rette på, og mye å lære - sikkert litt av hverandre og definitivt mye fra utlandet!

    Jeg er helt enig i ditt syn på trenerholdning. Jeg har selv spilt fotball i mange år. Tenk om flere fotballtrenere hadde vært som de mange gode tennistrenerne som finnes i landet, og vært så opptatt av teknikk og individuelle ferdigheter, da hadde norsk fotball vært gode!

    Norsk fotballs problem er at kvaliteten på de spillerne som fostres opp, er for dårlige. Så jeg deler synet om at NFF og fotballklubbene må være mer opptatt av hvem som trener barna. Talentene må få skikkelig oppfølging.

    Jeg er mer usikker på om det er det som er hovedproblemet i norsk tennis. Jeg mener fokuset må være å få i gang flere klubber og rekruttere flere spillere, trenere og ledere.
    På det feltet kan vi gjerne ta en titt hos den idretten som engasjerer flest personer i landet.

    SvarSlett
  28. Dette var et meget bra innlegg, som jeg kårer til det beste innlegget i min uhøytidelige og høyst subjektive kåring blant innkomne kommentarer. Helt enig med deg!

    SvarSlett
  29. Til anonym som er lei av at juniorene legger beslag på all banekapasiteten i klubben: Her er vi inne på et av de mest grunnleggende problemene i norsk tennis, som helt sikkert ikke utvikler seg til det bedre med slike holdninger. Skal Norge utvikle gode tennisspillere og få frem større bredde, må barn og juniorer naturligvis ha tilgang til baner.

    SvarSlett
  30. er så lei sånne blogg innlegger som det her. man har prøvd å bekjempe denne saken i flere år, og så kommer det nok en joker som deg og skal kritisere. hva skal du som initiativ taker til denne bloggen gjøre for å få ting bedre? husker selv for en god del år siden at din kjære tennisklubb Asker presset ut de beste juniorene fra klubben grunnet press fra de eldre angående for lite banekapasitet til dem, nok om det.

    Tennis og golf er per dags dato sett på som overklasse idretter der penger kommer inn i spill. Hadde det vært penger i norsk tennis hadde vi hatt stjerner. Akkurat som Svergie, Danmark, ja til og med Finland har verdens stjerner. Alle bortsett fra Norge, og hva kommer dette av. Har du som blogg skriver vært rundt i verden og sett hvordan små barn trener? har du noensinne tenkt på at i enkelte land så blir man enten profesjonell idrettstjerne eller en forbryter. Har du hørt historien om Sjarapova? Tror du den familien brukte alle pengene de hadde for at Sjarapova skulle drive breddeidrett på Bolletieri i Florida. Det er en ting norsk tennis kan lære av Norsk Fotball. Norsk Fotball har sterke ledere. De har ledere som tør å ta et standpunkt, som ytrer sine meninger. Hvor har vi det i Norsk Tennis.

    Start spissing av idrettstalenter ned til 9 10 års alderen. Skal Norge komme på verdens kartet gjennom idretten Tennis kan man ikke ha uvitende idrettsledere, idioter med personlig interesse eller folk som ikke tørr gjøre annet. Hvis ikke forbundet gjør det så gjør det selv i klubben. Kunne nevnt så mange eksempler men tar ikke det på nett. Hittil har du bare kritisert forbundet, men istedetfor å kritisere, hva med å komme med noe input om hva de skal gjøre bedre. Virker som om alle jobber mot hverandre i Tennis Norge, og du er en sterk foregangsmann til dette med å ytre dine meninger igjennom en blogg som tydeligvis har hatt millioner av treff. like greit å slette den for du har ikke mye positivt å komme med.

    SvarSlett
  31. Ser at du ikke legger ut alle kommentarene:)Æven om kommentaren ikke var krænkande. Antagligen tåler du ikke kritikk og vil ha alle meldinger med på laget ditt.

    Jaja, nu vet jeg det.

    SvarSlett
  32. klubbene og trenerne må fortelle barn og foreldre hva det kreves for å bli riktig god. Problemet er at ingen klubber eller trenere vet hva som kreves. Og hvis de viste ville de aldri fortelle det til foreldrene for da ville de fleste antakelig finne en annen idrett til barna sine.

    SvarSlett
  33. Hvorvidt Norge utvikler gode tennisspillere eller ei er meg knekkende likegyldig. Jeg vil ha tilgang på banene når det passer for meg, da er det meningsløst at juniorer som har organisert trening etter skoletid i tillegg opptar banene på kveldstid.
    Hva trenere angår, kan jeg med beste vilje ikke begripe hva juniorer behøver topptrenere til. Det jeg ser av trening på norske baner går stort sett ut på å banke ballen fra grunnlinje til grunnlinje med størst mulig kraft, det kan til og med jeg lære dem.

    SvarSlett
  34. Fy faen vad feig du er som ikke legger ut alle kommentarene!!!

    SvarSlett
  35. Noe av det morsomme med å åpne for kommentarer og debatt på internett, gjerne i tilknytning til blogger, er at man ofte ser at anonyme tullinger eksponerer seg i full offentlighet. Noe det usaklige innlegget over er et godt eksempel på. :-)

    SvarSlett
  36. Les kommentaren til "anonym" som synes det er knekkende likegyldig om Norge utvikler gode tennisspillere eller ei, og vil ha tilgang til banene når det passer for ham. Slike folk er det dessverre mange av i mange klubber, men aller verst er det trolig i Asker TK som fremstår som det rene skrekkeksempel. Slike holdninger utgjør naturligvis et stort problem for norsk tennis. Vedkommende skjønner ikke hvorfor juniorer behøver topptrenere, da han har sett mye trening som går ut på å banke ballen fra baseline til baseline med størst mulig kraft. Hallo? Kanskje det er nettopp derfor vi behøver flere bra trenere for barn og unge?

    SvarSlett
  37. Bra debatt og innlegg! Det verste som kan skje for en idrett som tennis er likegyldighet. Derfor er det bra debatten engasjerer.

    Tennis må bli billigere og mer tilgjengelig. Det er to viktige stikkord. Det fører i sum til mer spilling - og det er den eneste måten å bli god!
    Enkelt og greit.

    Men der man lett kan bli god på løkka og "på veien" ved å ha en fotball, kreves det å ha en bane for å spille tennis. Det gjør det utfordrende, og stiller større krav til tilgjengelighet. Begrepet spille "tennis på løkka" finnes dessverre ikke, men det burde definitivt bli det. For det er på den måten man blir god, på samme måte som i alle andre idretter. (Og da må man kunne legge til rette for å spille mye og "når man vil" uten å betale 200 kroner for hver time...)

    Og der er også norsk fotballs problem, det "utenomsportslige" altså. For mye organisering og "02-opptakfokusering" framfor å ha fokus på teknikk og ballen - det taktiske kan komme senere. Det må rett og slett en kulturendring til. Og samtidig bedre trenere for yngre klasser.

    Og all hunnør til artikkelforfatter å skrive dette glimrende innlegget og også ta debatten etterpå!

    SvarSlett
  38. mafiakongenoktober 21, 2009

    Fikk se et vedtak fra Akerhus Idrettskrets, på tidligere styreleder i Asker Hans Nordstaa. Det er et av skrekkeksemplene i norsk tennis. Mobbing av spillere. Nordstaa, som har mottatt div hedersbevis av NTF, har nå mottatt en reaksjon fra Akershusidrettskrets og saken er videresendt til Norges Idrettsforbund. Nå avventes det ytterligere reaksjoner fra NIF. Asker tennis er drevet som de fleste andre klubber i Norge.
    I NTF er det verken idrettssjef Øivind Sørvald eller Aslak Paulsen som styrer. Det er det helt andre personer som styrer. NTF er en organisasjon med masse korrupsjon. Det snakkes om bredde i NTF og mottas sponsorpenge til bredde, men bredden består av 1 spiller.
    Sålenge det er korrupsjon på ledelsesplan kommer man aldri videre i NTF verken med bredde eller elite.
    Men, Ole Jacob Johansen, din blogg har skapt debatt og det er jeg utrolig glad for.
    Debatt er viktig, men den er ikke likt i NTF og spesielt ikke blant svenske trenere. De har sluttet å kommentere, men de er veldig aktive på tennisen.no sin debattside av en eller annen grunn.
    Kjør hardt

    SvarSlett
  39. Vel... om man er anonym eller heter Ole Jacob, det kan virke som om tullingpotensialet er omtrent like stort. Egoet ditt er utvilsomt av en relativt stor størrelse, men jeg tviler på om det gagner saken din å rakke ned på både klubber og trenere.
    Poenget mitt er ikke egentlig å nekte juniorer hverken trenere eller baner, men alt med måte. I min klubb opplever jeg som sagt en, etter min mening, altfor stor satsing på juniorene, dette er det på tide å få gjort noe med.
    Til alle seniorer der ute, fri klubben din fra det skrekkvelde som alle superambisiøse tennispappaer utgjør, og gjør det nå!

    SvarSlett
  40. Jeg har sendt inn kommentar to ganger, uten at den ser ut til å komme ut på bloggen. Hva skjer?

    SvarSlett
  41. Det har kommet inn ytterligere et eksempel på lavmål i debatten. Se innlegget over. Jeg forstår at dette for noen - som fortsatt tydeligvis har behov for å være anonyme (det er forholdsvis lett å forstå hvorfor) - nå begynner å bli personlig. :-) Jeg har ikke behov for å kommentere slike innlegg, men tar det med bare som et eksempel.

    SvarSlett
  42. Du må gjerne mene at meningene mine er lavmål, men å gjøre ett nummer ut av anonymitet blir smått komisk all den tid alle bortsett fra "Arne" og "Christian" og bloggeier er anonyme.

    SvarSlett
  43. Det verste som kan skje en idrett som tennis er likegyldighet. Derfor er det bra temaet engasjerer og du også følger opp debatten! Hønnor for det!

    To viktige stikkord er tilgjengelighet og tilbud. Det må legges mer til rette for unge spillere. Der har vi igjen noe å lære av fotballen, det er så tilgjengelig og det er bare å komme med en ball. "Problemet" er at der man kan spille på løkka og på veien i fotball, må man ha en tennisbane for å spille tennis. Og skal man spille mye tennis må det bli flere haller og mer tilrettelagt for spilling. Idet ligger det også at prisene må ned! 150 til 200 kroner timen går ikke an - og gjør det utilgjengelig.

    I tillegg må det naturligvis bli bedre trenere fra tidlig alder. Det er her basisferdighetene legges.

    Jeg er helt enig i mange av aspektene du tar opp, men både når det gjelder tilgjengelighet, inkludering, samholdet og dugnad har tennisen mye å lære av fotball. Men det ene bør ikke utelukke det andre, og det er helt klart mye som må forbedres.

    SvarSlett
  44. Til Anonym:

    Man blir ikke en bra tennisspiller av å spille 1 time hver dag. Man må spille i helgene og i hverdagen for å bli god. "Jeg vil ha tilgang på banene når det passer for meg, da er det meningsløst at juniorer som har organisert trening etter skoletid i tillegg opptar banene på kveldstid. " Bare å si noe sånt er helt på trynet.

    SvarSlett
  45. Enig med sistnevnte. Det er helt på trynet. Men i det minste ærlig og utilslørt. Bra at holdningene kommer frem.

    SvarSlett
  46. Viktig debatt, og cred for å ta dette opp i dagen. Flott innlegg! Men det eneste som hjelper for å få gjennomslag for noe er ikke prat på blogg - det er tennistinget. Vil man ha noe forandret/endret er det her man må gå.
    - Frode

    SvarSlett
  47. Asker tennisklubb ar en miniatyr av hur norsk tennis styrs. Folk sitter i styrelser for att tillfredsstalla egna be^hov. Se till att fa bane i primtime osv.. Tyvarr for alla norska barn, aer tennisen inget for er. Gamla man som vaktar sina jobb utan att prestera. I andra idrotter hade folk som sitter pa sina poster blivit sparkade for lange sedan, men i norges tennisforbund har de jobb pa livstid.Spelare i klubbar presterar battre an de utvalda i team odin.........

    SvarSlett
  48. Enig i det, Frode. Hovedhensikten med å bloggen er å reise en viktig debatt i forkant av Tennistinget. Der er det som kjent delegater fra klubber og regioner som møter, og det blir tingdelegatene som voterer over fremtiden til norsk tennis. Derfor går faktisk veien til påvirkning gjennom klubbene. Jeg oppfordrer alle til å ta opp viktige problemstillinger med klubbstyrene, og å sjekke hvem som møter som delegater. 23. oktober vil såvidt jeg vet NTFs handlingsplan bli sendt ut. Det er naturligvis altfor sent da den skal behandles på Tinget, men slik får ihvertfall Tennis-Norge anledning til å gjøre seg kjent med hva som ligger i den og få mulighet til å ta debatten på Tinget.

    SvarSlett
  49. Til anonym som skriver følgende:
    "Du må gjerne mene at meningene mine er lavmål, men å gjøre ett nummer ut av anonymitet blir smått komisk all den tid alle bortsett fra "Arne" og "Christian" og bloggeier er anonyme."
    Til dette er å bemerke:
    a) Bloggeier er ikke anonym. Hilsen Ole Jacob Johansen
    b) At de fleste kommenterer anonymt er så, men ikke mange benytter anonymiteten til å gå til personangrep. Det er jo ikke spesielt aktverdig. Derfor er det relevant å gjøre et nummer av anonymiteten sett i relasjon til innleggets karakter. Det store flertall kommer gledelig nok med reflekterte og saklige kommentarer om et viktig tema, og da er jo ikke anonymiteten et like stort poeng.

    SvarSlett
  50. Asker TK er nevnt flere ganger. Jeg kjenner ikke til klubben så jeg spør, hva er galt der?

    SvarSlett
  51. Tror forholdene som er i Asker i flere klubber i landet. Min kjepphest er uansett at prisnivået ikke kan fortsette. Det dreper all spilling og engesjament. Rett og slett. I andre land som få fram gode tennispillere, er det å spille tennis like lett og naturlig som "å si hei", deri også ekstremt mye billigere. Det er klart Norge ikke er helt heldig med klimaet året rundt, men det holder ikke, la unge spirer spille billig og rimelig og la den grådighetskulturen som råder i Norge ligge. Skal ma ha, som det tildigere ble påpekt her, 150 kroner for en time, og bestyrer ikke nøler med å si ifra hvis man går fem minutter over, er det egentlig en fallitterklæring.

    Og nå leste jeg i tennismagasinet at en klubb skulle sette opp overvåkningskamerar for å ta dem som ikke putta opp i kort. Er dette så viktig i alle klubber som jeg har inntrykk av? Det er helt motsatt av det det burde være. Fair enought at strøm og lys ksoter penger, men det unnskylder uansett ikke et prisnivå på timer som er helt galemathias. Da kan man bespare andre steder. Ja til folkekultur, nei til elitekultur. Tennis til folket!

    Trond
    ... som også bare må føye seg inn rekken av å gi hyllest til et meget sterkt åpningsinnlegg og given i å følge opp debatten. Jeg er enig i at dette er en fin foranledning til tennistinget.

    SvarSlett
  52. Har heller aldri påstått at bloggeier er anonym, og forøvrig var det du selv som innførte tullingbegrepet, men nok om det.

    SvarSlett
  53. tror nok ikke du helt vet hva som har foregått på forbundets regninger de siste 10-15 årene bloggskriver. tror nok ikke bare forbundet kan bli beskyldt for å ikke få frem spillere, men at spillere som har fått oppfølgingen kan klandres like så. jeg kan sansynligvis komme opp med 10 spillere de siste 10-15 årene som har fått støtte av forbundet som har kastet det bort.

    en annen ting til mosjonist spilleren som klager over at juniorer har junior trening og opptar banene når du vil spille. uten disse juniorene hadde nok ikke klubben gått rundt i inntjente treningskontigenter så vær veldig forsiktig med hva du skriver. 300 juniorer x 6000, ja du kan jo regne kan du ikke?

    opprett gubbeklubber. der det bare er gamle menn og damer som kan spille sammen. orker ikke høre mer om gamle menn som vil ta fra aktive juniorer treningstid.

    SvarSlett
  54. Jeg er kjent med at det har foregått mye på forbundets regninger de siste 10-15 årene, og forsåvidt også før den tid, både på spiller-, trener- og ledersiden. Men jeg skal selvfølgelig ikke påstå at jeg vet alt... Jeg beskylder ikke bare forbundet for ikke å ha fått frem toppspillere, men faktum er uansett at norsk tennis har fint lite å vise til av internasjonale fremganger. Det må imidlertid hele det norske tennismiljøet erkjenne og ta ansvar for. Dette er selvsagt ikke bare forbundets ansvar eller problem. NTF mener jo at spillerutviklingen primært bør skje gjennom klubbene, noe jeg stiller meg bak. Tidligere erfaringer og manglende fremgang har gjort at det nå er denne "doktrinen" som gjelder, men da må også klubbene settes i stand til dette.
    Når det gjelder det du skriver om gubbeklubber har vi allerede én i tennis-Norge: Asker tennisklubb. Jeg tror i likhet med deg at det hadde vært en god idé om gretne gamlinger - både menn og kvinner - som ser på juniorer som et "hår i suppa", kunne samles i enkelte klubber. Det blir mye ryddigere og ærligere med rene pensjonistklubber. Så kan de klubbene som ser verdien av å legge til rette for barn og unge få lov til det.

    SvarSlett
  55. Jeg vil også få legge til at jeg har snakket med flere foreldre som for noen år siden vurderte å melde inn barna i Asker TK, men ble advart mot dette fordi klubben gikk for å være en pensjonistklubb. Det har jo vist seg å stemme så til de grader.

    SvarSlett
  56. NTFs største ELITESATSING hittil er Team Odin, i følge Per Wright. Team Odin består av Vicky Saxegaard, Hedda Ødegaard, Joakim Bjerke, Fedor Baev, Wilhelm Wiese (5 spillere)
    Caroline Rohde-Moe er nå fylt 17 år og er dermed ikke å regne som TO spiller. Likevel mottar hun full støtte fra Team Odin av en eller spesiel grunn. Team Odin var i utgangspunktet for spillere mellom 13-16 år og skulle bestå av 10 spillere. Sørvald har ikke snakket om annet enn bredde tennis siden han ble født. Tiltross for det består TO ikke av mer enn 2 jente spillere, og 3 gutte spiller. Det vil med andre ord si at de 5 spillere nyter godt av midlene til Team Odin. Det er jo ikke så rart at foreldre i TO da stenger ute andre barn for å delta i den delen som er bredden i eliten. Spillere forlater TO, men nye blir ikke tatt opp i TO. SOm anonym var inne på så er det spillere som presterer bedre enn TO spillere men som dessverre ikke engang får tilbud om plass. Det mangler vel 3 jente spillere i TO og det finnes mange jenter som har deltatt i TO rekrutt. Hvorfor får de ikke tilbud? Vi snakker om elite og bredde, men også "bredde i eliten".
    Et godt eksempel er: Federica Egedius ligger nr 1 i Norge på rankingen, Hedda Ødegaard ligger nr. 2. Det er 250 poeng forskjell mellom dem. Federica spiller helt jevnt med Hedda Ødegaard når de endelig møtes. På trening er forskjellen markant (Federica er klart bedre enn Hedda). Hun har ikke fått noe som helst oppfølging eller hjelp fra NTF/TO. Jeg kan ikke tro at Odin Forvaltning støtter opp om slik prioritering.
    TO har siden oppstart bestått av 2 jenter født 1992 (Ulrikke, Caroline), hvorfor kan ikke 2 jenter født 1995 være i TO sammen? Hvem er det som styrer TO og den eneste elitesatsingen i Norge? Er det Idrettssjefen, er det Generalsekretæren, er det styret, er det Per Wright eller er det Christian Ruud?
    "Elite"spillere i TO blir tatt ut etter hvilken klubb de spiller i. Tidligere var det spillere som trente på Furuset eller var medlem av Furuset som var overrepresentert i de repektive landslag, fordi Jan Huus var trener for eliten på det tidspunktet.
    Men hvis de beste ikke får være med og dermed gjøre de nest beste bedre, da skjønner jeg ingenting.

    SvarSlett
  57. Og jeg som trodde at idrett var for barn og ungdom ikke for pensionister. De burde heller komme seg ut å "gå" tur i stedet for å "gå" rundt på en tennisbane. Det burde være med pensionister som det er med tungtrafikken i rushen!

    SvarSlett
  58. Norsk tennis har aldrig mottatt så mye kritikk tidligere. Var det på tide at noen inså det og tok konsekvensen av det.
    Jeg digger din blogg Ole. Her har du virkelig fått tennisfolka på banen.
    Så har du faktisk peiling, for du er trener og foreldre. Representant for begge parter.
    Flott at du engasjerer deg.

    SvarSlett
  59. Tusen takk for ovenforstående kommentar. Veldig hyggelig. Denne debatten må norsk tennis tørre å ta.

    SvarSlett
  60. Kommentar til Jesper.
    Stemmer det at Federica ikke er en del av Team Odin? Hun trener vel med de nest beste for hun er jo ekstrem god og jeg så henne spille mot Hedda Ødegård på trening på RA siste uke og da fikk Hedda ikke et poeng. Det var klasse forskjell. Er du sikker på at hun ikke er med i Team Odin eller NTF trening.

    SvarSlett
  61. rekruttforelderoktober 22, 2009

    jeg har barn i team odin rekruttering. gruppen ble etablert for 1 år siden, men ingen spillere er rekruttert til forbundets team Odin. Jeg er også blitt fortalt at team odin satsing er ferdig 2010. Hvorfor blir vi foreldre lurt av NTF. Vi bruker mye ressurser på å reise til Oslo når det er rekruttsamling, men antakelig til ingen nytte. Jeg vil nå rette en henvendelse til samtlige foreldre i rekrutteringsgruppen og hører om det stemmer at det pr. dags dato ikke er rekruttert noen spiller inn i team odin. Hvis ikke federica egedius er rekruttert til team odin så er det noe som ikke stemmer. Hun vil kanskje ikke være en del av team odin? Eller kanskje hun synes det er for dyrt? uansett er hun klart en av de beste jentene født 95.

    SvarSlett
  62. Til Jesper og Anonym:

    En grunn til at Ødegaard er på TO og ikke Egedius er kanskje at Ødegaard vant NM inne og ute i både 08 og 09. Egedius har ikke vunnet NM en gang. Hun vant kanskje på trening men hun må vinne i kamp først...

    SvarSlett
  63. Interessant. Da burde Vidky ikke ha vært i TO før hun vant NM og Joakim Bjerke burde vel vært i rekrutteringsgruppen. Og Fedor Baev vant ikke NM inne, han var ikke i finalen. For ikke å snakke om Wiese som aldri har vunnet NM.
    Så for å kvalifisere seg til Team Odin er kravet Norges Mester?
    Hvorfor er Oystein Steiro, Trym Nagelstad, Thale Myhre, Karl Erik Wangensten ikke i Team Odin?
    Egedius spilte jevn 3 setter i NM mot Hedda Ødegård.

    SvarSlett
  64. Til Anonym
    Så når Federica vinner over Hedda i Masters da skal Hedda ut av Team Odin og Federica inn i Team Odin. Det gleder jeg meg til ;)

    SvarSlett
  65. Hvordan kom Hedda inn i Team Odin uten å ha vunnet NM?

    SvarSlett
  66. når federica får det hva hedda får,da blir
    det vanskelig å slå henne,man kan ikke kjøpe seg til talent,jeg så federica trene,hun er god

    SvarSlett
  67. Spiller Federika mye dårligere tennis enn Hedda????jeg har spillt med begge,nei det gjør hun ikke!!!!

    SvarSlett
  68. Er Frederika virkelig så mye dårligere enn Hedda? jeg trente begge, det er hun ikke. Skal vi ha en 95 på landslaget? skal Hedda spille double med seg selv.

    SvarSlett
  69. Jeg sier ikke at Federica er mye dårligere enn Ødegaard men hun bør kanskje vinne først. Nm er en bra turnering for å vise hvem som er best...Jeg sa aldri at man måtte vinne NM får å komme inn, men at Ødegaard vant NM og ikke Egedius. Når det gjelder Saxegaard så vant hun NM ute og var i finalen begge gangene i fjor mot Ødegaard. Men at Wangensten Øye ikke er der, synes jeg er rart.

    SvarSlett
  70. Hvorfor er Caroline i Team Odin? Hun har ingenting der å gjøre. Bør ikke Odin Forvaltning få beskjed. Hun er 17 år og NTF skriver at det er barn mellom 13-16. Men debatten om NTF og NFF er blitt endret til debatten om NTF og Team Odin. Men det er vel ikke så rart når det eneste satsingsprosjekt til NTF består av 5 spillere mellom 13-17.

    SvarSlett
  71. Jeg hørte at Federica var tatt inn i Team Odin, man hva skjedde da?
    Var hun en trussel for familien Ødegård?
    Svak ledelse er vel det rette ord for NTF. Eller ingen ledelse.
    En skam for norsk tennis at aldersgruppen 95 jenter er blitt skadeslidende for inkompetent idrettsjef og trener.
    Jørgen Vestli har vel ingenting å skulle ha sagt.

    SvarSlett
  72. Tusen takk til alle som har engasjert seg i debatten. På snaue to uker har bloggen hatt nesten 2000 besøk totalt, med nesten 1000 unike besøkende. Antall kommentarer er nå oppe i over 70. Dette er svært gode tall.
    Jeg vil henstille til alle om å holde seg til saken, da jeg ser at debatten nå har gått over til å dreie seg om Team Odin og hvorvidt man er "for eller mot" Federica Egidius. Jeg vil også anmode om at man holder seg til sak og ikke henfaller til grove personkarakteristikker. Denne bloggen blir lest av mange, og jeg vil fortsatt legge ut alle kommentarer uten "siling". Dette skal være et åpent forum.

    SvarSlett
  73. ntf folk sitter tryggere enn hva Paven gjør i Roma!!!!!må de aldri prestere noe??
    Statsministere kommer og går,ntf folk blir!!!!Kan vi ikke ha nye ansikter som ikke la seg styre av noen få foreldre med masse penger og som er sultne på resultater?

    SvarSlett
  74. team odin rekrutt er en vits.

    SvarSlett
  75. team k-bank var myemye bedre!!

    SvarSlett
  76. hva har Hedda og Vicki vunnet ute?Hva har Bjerke prestert utenfor Oslo?Må alle ressursene brukes på dem?Når de skjønner at de ikke blir stjerner,da er ntf klar med nye barn som skal reise på grussoppkjøring til Spania eller bruke 4-5 uker i utlandet får å vinne NM!!Er det moralsk da å snakke om bredde,når pengene bestemmer hvem som vinner NM.Er journalistene klare over det,når de hyller vinnerne av turneringene i aviser?
    Tenk om alle hadde fått en sjanse,vi hadde faktisk risikert å få,en dag,flere spillere
    og MYE MER VALUTA FOR
    PENGENE!

    SvarSlett
  77. Debatten har kjørt av sporet som så mye annet i NTF. Men bloggen har skapt debatt og endelig har folk flest fått sagt sin mening. Det har ikke vært lov tidligere i debatten på tennisen.no. Her har Henrik Norvald mye å lære. Problemet i NTF er at få sitter med for altfor mange hatter. Sørvald kritiserte Ole Conrad Reier. Sørvald styrer nå på samme måte som Ole gjorde og det er jo ekstremt morsomt. 2 skritt frem og 4 tilbake. Det har vel aldri stått dårligere til i NTF

    SvarSlett
  78. Synd at alle jentene født 1995 (untatt Hedda Ødegaard) behandles på den måten. NTF burde skamme seg. Aldri har NTF hatt en gruppe med så mye talent og så satser de på en spiller som ikke har talent men foreldrene har penge og er kompis med Christian Ruud.
    Det leder meg til at rent faktisk er mangel på trenere i NTF som er i stand til å se "talent". Se selve "THE ATHLETE"¨. Verken Hedda, Johan, Fedor eller Vicki er "athletes". NTF har noen få blant annet Wagensten-Øye og Denijal fra Asker.

    SvarSlett
  79. donald duckoktober 23, 2009

    Hvor er klubbene når de unge har lyst til å spille?Klubbene er ganske flinke til å selge
    banene til "vanlige"betalere,eldre "spiller"double i mange timer,pulsen går ikke opp,men vafflene smaker godt etter å ha vært på "trening"i 3 timer:skal ungene
    spille tennis på playstation når man ikke har tilgang til banene?kan man ikke istedenfor ha noen klubber hvor ungene spiller og noen klubber hvor pensjonistene
    koser seg?

    SvarSlett
  80. Pensjonistene kan samles i Asker Tennisklubb. Der er det en haug av dem fra før, som synes at dette med barn og unge som gjerne vil spille tennis er noe herk. Asker kan rendyrke pensjonisttennisen i stedet for å late som om det er en klubb for alle, og bør miste alle tilskudd og aktivitetsstøtte for barn og unge.

    SvarSlett
  81. Samtidig føler jeg det er viktig å påpeke at det er flott at vi har så mange eldre som engasjerer seg og bidrar til både tennisen og tennisklubbene, og de mange "pensjonistsamfunn" der ute er en unik greie for tennisen. Det må vi ta vare på. Det finnes ikke på samme måte mange andre steder. Men samtidig skal det ikke gå utover sastningen på barn og unge. Jeg mener den balansegangen er fullt mulig å praktisere.

    Ellers må jeg også si meg imonert over aktiviteten i bloggen, det viser jo at det har ligget en latent interesse for disksujon lenge, men kanskje ikke mulighetene har vært gode nok, jf. tennisen.no. Ikke vet jeg, men jeg synes det er positvit med denne interessen. Og nok en gang takk til artikkelforfatter til startinnlegg og å følge opp debatten etterpå! Vi trenger mer av det!

    SvarSlett
  82. Selv er jeg langt fra pensjonist, og betaler gjerne litt høyere kontingent for å slippe alle kidsa.

    SvarSlett
  83. Vant ikke Denni Karamehic NM?spiller han på TO?Jeg Skjønner at det heter MAFIA!

    SvarSlett
  84. Asker beunderoktober 24, 2009

    ASKER er en klubb hvor ungene blir mobbet bare fordi de vil spille tennis!Ntf vet om det,men Sørvald velger nok å glemmme situasjonen,han er
    opptatt av å skryte av seg selv istedenfor!

    SvarSlett
  85. Til Sørvald og alle anonyme
    Sørvald støtter Asker tennis klubb og dermed mobbing. 300 barn har sluttet i Asker tennis etter sørvalds promotion. Sørvald er for breddetennis (hahaha), men det er "bredde pensionist tennis", da slipper han å forholde seg til nye talenter og kan dyrke den ene spilleren som han er interessert i, johan skattum.
    Sørvald har en skjult agenda og har hatt det fra dag 1. Alt i NTF foregår i det skjulte. Det har aldri stått dårligere til i norsk tennis. Sørvald mener han er verdens beste på spillerutvikling,se på skattum han går foran som et meget dårlig eksempel.hahaha. Hva angår Denijal så sier det alt. Skam deg Sørvald. Du inviterte Noah Hadju med i team odin. Han sluttet etter meget kort tid. det siste halve året har du blitt fortalt av de andre foreldrene i team odin at de ikke vil ha inn nye spillere i teamet. Dem må du face hver eneste dag fordi du holder på med topp tennis og ikke noe annet.
    Noah ble invitert inn i team odin tiltross for at denijal vant NM lett. Hva er det som egentlig foregår i den lille forelderklubben Team Odin? 5 spillere som deler pengene fra Odin Forvaltning når det skulle være 10 spillere. Nei det som foregår er diskriminering. Spillere med utenlandske forelder blir ikke invitert inn i team odin. uff her er svaret Denijal, Federica, Calikova, Petkova.

    SvarSlett
  86. Jeg ber om at kommentarfeltet under bloggen ikke benyttes til angrep på navngitte personer.

    SvarSlett
  87. Til Asker beunder
    Sørvald glemmer ikke situasjonen i Asker.
    Sørvald støttet opp om et fatalt valg av trener.
    Etter 4 måneder falt systemet, som Sørvald var talsmann for, totalt sammen. Treneren som ble anbefalt av Sørvald forsvant uten varsel!
    En trener i NTF regi, som var ansvarlig for gutter 13 til Nordisk Mesterskap mai 2009.
    Hvordan kan idrettsjefen gjøre et så katastrofalt valg.
    Spillerutvikler, utviklingsansvarlig og så skjer dette.
    Hvordan støtter du klubben nå Sørvald?

    SvarSlett
  88. Det blir galt å gi Sørvald skylda for det som skjedde i Asker. Å rasere tilbudet til barn og unge greide de fint selv, med styreleder i spissen for pensjonistene som sto og heiet, med metoder som nesten ikke tåler dagens lys. At NTF støttet dette gjør selvfølgelig ikke saken bedre. Det er helt tragikomisk at en svensk trener som ingen hadde hørt om og uten formell trenerkompetanse, fikk en fyrstelig lønn og ble rost opp i skyene, og til og med fikk representasjonsoppdrag for NTF. Et halvår etterpå forsvant han. Tipper at Asker fortsatt betaler etterlønn...

    SvarSlett
  89. Men hva var grunnen til at NTF tok parti? Det var mselvfølgelig på grunn av styreleder.
    Per Wright, Arne Sartz Knudson og Øyvind Sørvald var på møtene i Asker for å støtte styreleder.
    Har NTF vært der i ettertid? NEI!!
    Hvorfor ikke??????
    Hvorfor støtter de ikke klubben nå da?
    Etterlønn både til styreleder og treneren som forsvant......
    Asker og situasjonen med NTF er et godt eksempel på hvordan norsk tennis styres.

    SvarSlett
  90. En del av innleggene her virker svært lite funderte. Alle som har litt styreerfaring vet at man i blant må fatte vedtak som kan synes oppsiktsvekkende, men bygger på årsaker ikke alee klubbens medlemmer trenger eller bør ha innsikt i. Generelt anbefales å tenke litt, før man spytter ut noe. Det meste har en forklaring.. Det samme gjelder Odin. En del av foreldrene til spillerene som er nevnt over, vil på ingen måte kunne bidra positivt til å skape den team-følelsen som man prøver å få til i Odin. Dette vet alle som har vært på en turnering eller to.. At "gale" foreldre kan ødelegge hele team er det desverre mange eksempler på, ikke bare i Odin. Til dere som ikke allerede vet det, dere skulle bare vite hva foreldrene klarer å spytte ut av seg til klubbtrener, turneringsledere og 0din-team trenere. Det er en egosime man heldigvis stort sett finner i idretten, men seff også i næringslivet. Jeg vet at trenerene i Odin har god oversikt over "talentene" i norsk tid, men hvis man tenker seg litt om skjønner man kanskje hvorfor visse spillere blir utelatt. Å bygge opp et team med mange "halvgale" foreldre lar seg rett og slett ikke gjøre..

    Mitt lille tips til foreldrene, er du ikke fornøyd med treneren, skift klubb eller skriv en epost til styret i den repekitve klubb. Ikke snakk rundt i miljøet, og dermed undergrave alt man prøver å skape av godt treningsmiljø i en klubb..

    SvarSlett
  91. Det er litt faktafeil i det mange sier. Noah ble spurt etter at han vant NM inne og før Deni vant NM ute. Om Denijal fikk tilbudet etter at han vant NM vet jeg ikke. Hvordan kan man si at noen har talent utenvidere? Det du sier er at de beste spillerne under 16 ikke har talent? Har du sett de spille eller trene? Men at de tjener veldig mye på at de er store og fysisk sterke skal jeg ikke nekte.Hva Sørvald og NTF angår vet jeg ingenting om til å kommentere saken.

    SvarSlett
  92. Til Pål: Jeg synes det er bra at det snakkes rundt i miljøet om at Asker er en drittklubb, slik at folk er advart mot å ha noe som helst med den klubben å gjøre. Klubben burde vært straffet for å ha bragt både idretten og tennisen i vanry.

    SvarSlett
  93. Ikke straff klubben Asker men straff den ansvarlige. Styreleder Hans Nordstaa var årsak til det som skjedde. Og han fikk god support fra NTF til å gjøre det han gjorde.
    Til ettertanke var jeg innom hjemmesiden til NTF tennis.no og skulle finne klubben Moss.
    Jeg valgte/trykket på krets og -klubboversikt.
    Det kom opp "Oversikt over regioner og klubber finner du her".
    Jeg trykket på linken og hva kom opp?
    "Organisasjonen norges tennisforbund"
    For å understreke hva som foregår i NTF. Det er et stort kaos i NTF. Hvem er ansvarlig for websiden i NTF? Det var for å vise et godt eksempel på at ting ikke fungere i organisasjonen. Tragikomisk! Jeg tror NTF har noe å lære av NFF likevel. Hvordan man driver en hjemmeside.

    SvarSlett
  94. til Pål
    Det lot seg gjøre å bygge opp team rundt Kjetil Andre Aamodt, tiltross for "halvgale" pappaen hans!!
    Spørs hvor Kjetil ville ha vært idag uten pappa Finn Aamodt?
    Med en sterk ledelse er alt mulig også med "halvgale" forelder. Problemet i norsk tennis er at de forelder som ikke er "halvgale" styrer NTF.
    Har du hørt noen av de "normale" forelder snakke om barna sine? Jeg sikter da spesielt til Rohde-Moe, Skattum og Ødegård. De "normale" forelder tenker kun på seg selv ikke på teamet i det hele tatt.

    SvarSlett
  95. Hvorfor måtte Thale Myhre slutte?Bare fordi Ntf ikke tålte å høre hvor dårlig opplegg de hadde laget.Hørt om mobbing i TO?Spør Bock om det!

    SvarSlett
  96. en snill pensjonistoktober 24, 2009

    Jer er pensjonist selv,jeg spiller tennis,spillte i Asker selv og jeg skammer meg over de eldre"ulvene"som styrer hele klubben.Jeg vet om mange intriger og så hvordan de fikk mange barn til å slutte.Til slutt var det nok for meg og sa farvel til de grådige gubbene

    SvarSlett
  97. Jeg er også pensjonist og spiller selv i Asker. Asker er norges beste klubb og jeg er meget stolt over å være medlem der. Vi har ett kjempemiljø og jeg kjenner meg aldeles ikke igjen i det bildet som tegnes her.
    Og hva den snille pensjonisten over angår, han sluttet i klubben da det ble for meget for han da jeg gruset han i fjorårets klubbmesterskap.

    SvarSlett
  98. Interessant innlegg. Godt å høre at noen skammer seg. Asker Tennisklubb er ikke stedet for anstendige mennesker. Godt å høre at du fikk nok. Klubben er en skam for norsk idrett.

    SvarSlett
  99. jeg har barn i team odin og jeg er veldig fornøyd. barna trives og har det gøy. og vi forelder trives.

    SvarSlett
  100. en som prøvde å spille tennis i felleskapoktober 25, 2009

    Jeg har spillt i Asker som "gjest"noen ganger med de eldre,de eldre damer var så sure og grettne at jeg takket pent for meg!De tror at Roland Garros er neste stopp for dem!Nesten ingen av dem kan spille tennis,men de disponerer anlegget som de skulle satste på tennis!Redde for å bli gamle?Det finnes mange eldresenterer som tar imot

    SvarSlett
  101. Hva skal vi med eldresentre så lenge vi har Asker Tennisklubb???

    SvarSlett
  102. langrennsjente som leser aviseroktober 25, 2009

    Har noen lest artikkel om Hedda i Bustikke,hvor moren snakker om kvalitetstid i bilen med datteren?Helt sykt,jeg har ikke barn,men det må være pinlig for et barn å bli exponert slik,det virker for meg som foreldrene har mistet fullstendig kontakten med realiteten.Jeg driver med langrenn,vi har mange talenter,men ingen av våre forelder ønsker å "selge"oss til avisene.Sponsorene takker og bukker,men et sted går grensene

    SvarSlett
  103. Markus Berg og Daniel Nordell gjør sitt beste og prøver å få klubben opp å stå igjen. Asker tennisklubb var konkurs for 6-7 år siden. Lars ANderson løftet klubben fra konkurs til overskudd. Det tålte verken Nordstaa eller resten av styret. Nå er det vel spørs når klubben igjen får problemer.
    Lykke til Markus og Daniel.

    SvarSlett
  104. jeg leste om Hedda,stakkars jenta,hun er jo ikke noe press på å vinne!

    SvarSlett
  105. Hedda Ødegård er jo mye bedre enn Vicky Saxegaard. Men hun får jo også 10 ganger bedre oppfølging enn Saxegaard. Saxegaard er i Team Odin for å hjelpe Hedda. Hedda skal ikke hjelpe noen spillere derfor kommer det ikke andre jenter inn i Team Odin. Det kan jeg garantere. Hedda har vært med Team Odin i 2 år. Det er ganske spesielt at det ikke er kommet inn andre 95 eller 96 jenter i samme periode. Men det skyldes foreldrene hennes, som ikke er med hvis Hedda må spille nedover. Lykke til Hedda. Spørs om Saxegaard snart gir seg.

    SvarSlett
  106. en spådameoktober 26, 2009

    Alle jentene kommer til å gi seg.De som overlever er de som har masse penger,de som kan reise og de som kan betale dyre trener.Derfor er Norge så dårlig i tennis,det er ikke så viktig å ha lyst til å trene,det som teller er hvor mye mamma eller pappa tjener.Der er Hedda en virkelig "ener",når hun trener 15 timer,de andere norske jenter kan bare trene
    5,men hun spiller turneringer i Norge,det er tøfft å vinne mot "team odin rekrutt barn"som kan drømme om et slik opplegg!!
    Alle vet om det,alle ler av det,men ingen
    gjør noe mot det!!
    Om 5 år kommer vi til å ha nye Heddaer og ingen spiller som er i stand til å vinne NOE utenfor Norge,men der er det som er tennis for oss nordmenn!!!!

    SvarSlett
  107. en som har lurt en stundoktober 26, 2009

    Skal Sørvald sitte i 30 år til eller er det mulig å ha noen som kan virkelig løfte tennisen fra graven?Skal Ntf folk spise fra sammen tallerken i mange år fremover?

    SvarSlett
  108. Asker tennisklubb er en tragedie for hele Norge,har noen hørt om KU-KLUX-KLAN?

    SvarSlett
  109. Hei folkens

    Slutt å nevne enkeltpersoner og da spesielt barn med navn her. Alle barna leser denne bloggen. Det er vel dere halvgærne foreldre som benytter muligheten til å slenge noe anonymisert etterlengtet dritt etter andre spilleres foreldre, og spillerne selv. Å ja det er barn, og ung ungdom det er snakk om her. Diskuter tendenser og utvikling, ikke enkeltspillere.

    SvarSlett
  110. Siste kommentar tiltredes: Dette skal være et åpent forum, men diskusjonen skal ikke dreie seg om navngitte barn.

    SvarSlett
  111. Problemet i norsk tennis er at de fleste klubber lar meget godt betalte trenere styre klubbene og titals milioner i lønninger forsvinner i dere lommer. De fleste styrene er altfor svake og gir trenerne muligheter til å suge penger fra foreldrene, 350 - 400 kr timen er helt sykt.

    SvarSlett
  112. Til OJJ
    Hvorfor ikke? De barna det snakkes om her omtales ofte i media, så de er vel vant til det og liker det. Hva er forskjellen på å bli omtalt i media med navn og bilde og her på oles-blogg? Jo forskjellen er at her på bloggen er "journalistene" ikke betalt!
    Men jeg tror nok de barn som er omtalt på bloggen er vant med media både fra tennis.no, tennisen.no, div utstillingsplakater, lokalaviser. Jeg tror ikke barna har problemer med å lese det som skrives, det er forelder som har problemer med å lese det som skrives, fordi de vet at det som skrives ikke er langt fra sannheten.

    Leste et tennismagasin fra juni 2008 hvor Sørvald er sitert med; "Sørvald ønsker å byggge opp både trenerteam og spillerteam samtidig. Ingen spillere skal heller ha klippekort på lagene"
    "- Det er ikke sikkert de vi har brukt tidligere er de riktige for fremtiden"!

    I samme artikkel sier han: "derfor må jeg også tåle kritikk."
    Er det noen som ikke tåler kritikk så er det Øivind Sørvald. De som kritiserer han blir utelukket. Han tåler ikke kritikk.

    SvarSlett
  113. Det er mulig at du har et poeng. Jeg føler vel at det kan synes unødvendig å trekke barna inn i en heftig meningsutveksling mellom voksne, men det er mulig du har rett: Barna tåler kanskje å lese det som skrives. Skulle jeg dra en parallell kunne det kanskje være at barna også tåler å lese rankinglister. Det er bare enkelte (mer eller mindre velmenende og naive) voksne som tror at barna ikke har godt av det. Jeg kan forsikre om at det fortsatt vil være høyt under taket på denne bloggen. Det er tydelig at norsk tennis har behov for en grundig utlufting og gjennomlufting. Hensikten med bloggen er likefullt å reise en viktig debatt som går på utvikling, tendenser og veivalg i norsk tennis. Det er en viktigere debatt enn å diskutere enkeltnavn. Hva gjelder Sørvald vil jeg vel tro at han er interessert i en meningsutveksling rundt disse tingene, og at debatten må være preget av åpenhet som en viktig verdi ikke bare innen tennisen.

    SvarSlett
  114. Takk Ole.
    Du har et viktig poeng. Barn elsker rankinglister. De elsker vinn og tap. Og jeg kan garanterer deg at tap motivere mer enn vinn.
    Jeg har barn som taper og taper og jo mer de taper jo mer trener de. I et 32 tennis tablå er det egentlig 31 vinn kamper. Og første runde er det 16 vinnere! Det finnes vel ingen annen individuell idrett hvor det er så mange "vinnere". Halvparten vinner og halvparten taper. Fantastisk sport

    SvarSlett
  115. Till er som kritiserar løner till tranare, vad bør en tranare ha før løn i en klubb som heltidsansatt?

    Hur mycket får en privattime kosta?

    400 kr minus skatt och feriepengar och banhyra så sitter man inte igen med så enormt mycket. Vad kostar 20 minuter hos frisøren?

    SvarSlett
  116. Husk at også "vanlige"barn som trener hver dag må lese hele tiden hvor fantastiske visse spillere er,bare fordi "vanlige halvgale foreldre får dem ut i avisene så ofte de kan. Dette er B-kjendiser som spiller for opprykk, da må de tåle " the limelight".

    SvarSlett
  117. Rent pisspreik. Barn er barn. At de, eller for den saks skyld deres forelde omtales negativt med navn er unødvendig. Det er litt av greia med barn, de vet ikke alltid sitt beste. Det er der vi voksne kommer inn i bildet..

    I forhold til rankinglister er jeg helt enig at dette tåler barna i U14 klassen. U12 blir for tidlig, og undødvendig rankering av ferdigheter, når andre aspekter bør være i fokus.

    Jeg har trenerfaring selv og spill med myke baller, og/eller mindre baner er glimrende virkemidler for å inkludere barn og faktisk også voksne. Til de som ikke er født med allverdens annlegg for ball, er det faktisk svært krevende å spille med vanlige baller på store baner. De mestrer det rett og slett ikke, og mister dermed lysten til å drive med tennis. Vi har vel alle sett far og sønn på banen, hvor far kliner baller til lille sønnen på andre baseline.. Mao. tilpasset utstyr vil være et godt rekrutteringsverktøy. Ved bruk i turneringer vil flere føler at de mestrer, og dermed forsette med tennis.

    SvarSlett
  118. en som betaler skattoktober 27, 2009

    Privattimene skattes ofte ikke!De fleste trenere får betalt rett etter timen,400 kr rett i lommen!!!!!Det er også et problem i norsk tennis,for dyre og mange dårlige trenere.

    SvarSlett
  119. Tips:la de beste 5-6 barn på samme alder trene sammen,reise sammen,spleise på utgiftene,glemm stjernestatus og etter 2år kan vi se resultatene!Slik opererer alle andere i verden.Alle får en fair sjanse og de kan hjelpe hverandre til å bli et lag.Kort sagt:det hva ikke team odin klarer idag!

    SvarSlett
  120. Till "en som betaler skatt":

    Førutsett att det betales skatt och arbetsgivaravgifter och semesterpengar, vad får en privattime kosta enligt dig? 200 kr?

    Om nu tranaren betalar 150 kr till klubben for banan så går han 50 kr back.

    Du sager att tranare ar for dyra, vad ska de da ha i løn?

    SvarSlett
  121. Til Christian
    Du skrev;
    "Rent pisspreik. Barn er barn. At de, eller for den saks skyld deres forelde omtales negativt med navn er unødvendig. Det er litt av greia med barn, de vet ikke alltid sitt beste. Det er der vi voksne kommer inn i bildet".
    Du innvolverte deg ikke,når tennis.no la ut skriv om Thale Myhre og forelder hennes.Hvor var du da Christian?Er det ikke pisspreik likevel?Thale er kanskje ikke barn?Eller de halvgærne forelder til Thale er kanskje ikke voksne?Flott at debatten ble åpen.I ntf er barn ikke barn.Tennisen.no skjønte vel at bloggen ville bli heftig og ville derfor ikke legge navn til.Div. satsingsteam i ntf er og blir en vits fordi det ikke finnes ledelse som er uavhengig.Se på Pelle Fridell som er hovedtrener i holmenkollen, men trener Johan Skattum gjennom ntf. Johan er medlem av Heming og ikke holmenkollen.Ntf bør starte med å skille snør og bartter.Et godt råd til alle forelder med gutter i ntf, ikke tenk på å bruk tid og penge på tennis, sønnene til ruud og ødegaard og Johan Skattum er de eneste som i fremtiden vil bli satset på.Skal bli interessant å følge TV2 dokumentar imorgen onsdag kl 21.40 om NFF og presidenten.Da vil generalsekretæren skjønne at ntf ikke har mye å lære av Nff.Godt at det gikk som det gikk i Nff.

    SvarSlett
  122. gi deg. det er ingen trenere som betaler 150 kr for banen til klubben. de fleste som tar privattimer har tilgang til gratis baner pga medlemsskap. betalingen 4-600kr går rett i lomma på treneren ellers ville det være naturlig å sende faktura. Jeg har aldri mottatt en faktura fra en privattime har du?

    SvarSlett
  123. Sønnen min har trent med en trener,jeg har betalt etter hver gang uten faktura.Hvorfor er det like dyrt å spille med en trener på utebanene,når man får gratis baner pga av medlemsskap?Jeg tror at trenerne ler av oss når de ser hvor mye penger de tjener for å skape "verdensstjerner"

    SvarSlett
  124. Til Christianoktober 27, 2009

    jeg kjenner ikke Thale men jeg har hørt veldig mye om henne.Det er ganske farlig å"henge ut"et barn slik,bare fordi foreldrene er uenige om noe.Jeg kaller det mobbing !Jeg håper at Thale ikke føler at hun må forlate Norge for å finne ro,lykke til Thale!

    SvarSlett
  125. Trenerne er for dyre og har lett fro å ta styringen i klubber med svak ledelse, store summer går rett i lommen fra foreldre som for lengst er blitt hjernevasket og tror at man må ha en trener på banen til en hver tid for å bli god, egentrening er blitt et fremmed ord

    SvarSlett
  126. Til trond: Skjønner ikke hva du mener. Det at jeg ikke skal ha involvert meg i den konkrete saken du omtaler, noen du forøvrig vet svært lite om,betyr at ikke barn skal være beskyttet mot direkte anonymisert sjikane.? Det hele blir uklart.

    Du må vel være enig i at foreldre som ikke tør stå frem sine navn, anonymt sier negative ting om barn og/eller deres foreldre i en blogg bare blir trist?

    Forøvrig uttaler jeg meg i mine kommentarer på genrelt grunnlag, ikke spesifikt om Asker, Odin eller annet..

    Videre stiller jeg store spørsmål for hvilket belegg du har for det du skriver i ditt innlegg, spesielt med tanke på hvem som blir og ikke blir satset på av NTF.

    Problemene i norsk tennis er mange, som det også er i mange andre særidretter i dette landet. Men det er vikitg å å ikke hive seg på en hver anledning til å kritisere, spesielt når man ikke kjenner alle askpekter av konkrete konflikter. Men på generelt grunnlag har norsk tennis en mengde utfordringer, som etter mitt syn i hovedsak skyldes dårlig styring an de enkelte klubber. Husk at en dårlig trener, er klubbstyrets ansvar. Dersom klubben velger å ansette en trener med kortsiktige økonomiske interesser, kan bare klubben lastes, ingen andre.

    Det finnes også mange positive ting i norsk tennis. Eksempel er treneutdanningen, som nå holder et bra nivå. Videre synes regionsoppdelingene å kunne gi bra resultater.

    SvarSlett
  127. Men då tar vi det en gang till:

    VAD AR RIMLIGT ATT BETALA FØR EN PRIVATTIME TENNIS??

    VAD AR EN RIMLIG LØN FØR EN HELTIDSANSTALLD TRANARE?

    Alla syter om att det ar før dyrt osv, men faen ingen sager något om vad det borde kosta.

    Betalar du tranaren svart begår du ett lika stort brott som tranaren. Kanske dags att børja fråga efter kvitto?

    SvarSlett
  128. Vi har ikke merket noe til regionoppdelingene. Blir interessant å følge. Enig i at trenerutdanningen holder et bra nivå. Da er det opp til klubbene å ansette norske trenere og ikke svenske trenere.

    SvarSlett
  129. Vi har faktisk merket regionoppdelingen i Akershus/Buskerud. Det første de gjorde var å utestenge de beste U12-spillerne fra regionssamlingene.

    SvarSlett
  130. Ikke overrasket i det hele tatt. Fordi, fra landslag/Team Odin til Region, mangler det et ledd for de beste og nest beste. Region er for de som ønsker mer enn tennisskole :)

    En privat time bør være gratis og være en del av lønna til trenere. Trenere i klubbene er ansatt for å gjøre spillere bedre. Hvis det er privat timer som gjør spillere bedre så bør trenerne se det som en del av jobben sin. De fleste trenere har fast bane tid ca 4 timer pr. dag. De resterende timer går til planlegning hahahahaha. Men hvis de får betalt cash klarer de å stå 8 timer på banen pr. dag. Og likevel klarer de å planlegge de 4 timer som de har på banen dagen etter.
    Hvordan skal du vite at du betaler trenere svart. Du trenger ikke be om kvitto det bør komme av seg selv. Rimi gir kvitto uten att man børja fråga. jeg har aldri sett en svensk trener med en kvitteringsbok :)Har du?

    SvarSlett
  131. Helt enig med deg om privattimene,det burde være en del av lønningen til trenere.Barna som satser,som er seriøse og som bidrar til at en klubb utvikler seg,burde de få lov til å trene med en trener "sponset" av klubben.De barna som ble sponset kunne de for eks forplikte seg til å sparre med noen yngre talenter i klubben:alle hjelper hverandre og bidrar at tennisen blir virkelig en idrett som er tilgjengelig for alle.

    SvarSlett
  132. SE DOKUMENTAR 2 I KVELD KL 21.40 OM NFF. MEGET INTERESSANT.
    OLE HAR RETT. VI HAR IKKE NOE Å LÆRE AV NFF.
    NTF ER PÅ SAMME NIVÅ SOM NFF OG VI BØR I FREMTIDEN ANSETTE FOLK SOM KAN TENNIS. HVORFOR ANSETTER NTF FOLK SOM SÅ SKAL ANSETTE FOLK SOM KAN TENNIS. VAR VI IKKE BEST PÅ SPILLERUTVIKLING LIKEVEL? SÅ ET PROGRAM MED EN BELGISK TRENER SOM SKAL HJELPE ØIVIND SØRVALD.
    HVORFOR BLIR HAN IKKE ANSATT I STEDET FOR ØIVIND HVIS DET ER DET VI TRENGER.
    NEI FORDI DA MISTER HR. SØRVALD KONTROLLEN MED SITT LILLE PROSJEKT (JOHAN SKATTUM).
    ØIVIND SØRVALD BLE ANSATT OG HAR NÅ BRUKT 1,5 ÅR PÅ Å SKJØNNE AT HAN MÅ HA HJELP FRA UTLANDET FORDI HAN IKKE KAN TENNIS.
    MEN HOW MANY "ADMINISTRATIVE" STILLINGER TRENGER VI I NTF? NÅ ER ØIVIND IDRETTSJEF, JØRGEN VESTLI ER ASS. TRENER, ASLAK PAULSEN HVA ER STILLINGEN HANS?, PELLE FRIDELL HVA GJØR HAN?, CHRISTIAN RUUD HVA GJØR HAN? CHRISTOFFER STAHLBERG HVA GJØR HAN? JAN FRODE ANDERSEN HVA GJØR HAN? ANDERS HAASETH HVA GJØR HAN? JON ERIK ROSS HVA GJØR HAN?, TENK SEG OM ALLE LØNNINGENE (9 STK) SOM UTBETALES GIKK TIL 2 SOM FAKTISK KUNNE TENNIS. DA KUNNE RESTEN AV PENGENE GÅ TIL ALLE TALENTENE SOM ER I NTF!
    DA VILLE VI VÆRE LANGT PÅ VEI.
    NTF HAR ANSATT DIV. SEKRETÆR (3 STK), GENERALSEK SOM DEKKER DE ADMINISTRATIVE OPPGAVER. PENGENE I NTF BRUKES PÅ ADMINISTRASJON OG IKKE PRODUKSJON.

    SvarSlett
  133. Det er mange lik i lasten pga mobbing i norsk tennis.
    jeg leste et innlegg fra bloggen og Thale Myhre er ikke den eneste.
    Voksne og barn står bak mobbingen. Det aksepteres av ledelsen i ntf.
    Håper bloggen blir lest av alle i ntf og klubber over hele landet.
    Ole bør sende en kopi til forbundsstyret i ntf slik at de får beskjed. tennisen.no har en debatt side som blir brukt til fotball diskusjoner. Det foregår dessverre ingen debatt på tennisen.no.
    Få inn et innlegg i tennis magasinet som viser til bloggen. Bloggen har satt rekord.

    SvarSlett
  134. Til siste innlegg: Det er riktig at bloggen har satt rekord. Responsen har vært over all forventning, men den viser også at det er behov for større åpenhet og en friere meningsutveksling i nork tennis. Å opprette bloggen har vært som å åpne en Pandoras eske.
    Når det gjelder NTF: Den blir lest der. det vet jeg. :-) Jeg håper også at klubbene som vil være representert med delegater på tennistinget forbereder seg godt og gjennomdiskuterer i hvilken retning de mener norsk tennis bør gå, og at en hovedtilnærming må være hvordan vi skal få bedre kompetanse, høyere nivå og bedre resultater i norsk tennis.

    SvarSlett
  135. Har ikke helt fått med meg hva som kommer i dokumentar 2 i kveld. Er det noen her som vet hva det gjelder?
    God avstemning nederst på siden, men det var tilfeldig at jeg så den.

    SvarSlett
  136. Hvis ntf leser bloggene,skjønner de ikke da at folk er lei av dårlig ledelse?Hvor lenge får de lov å sitte???

    SvarSlett
  137. en som håper på noe bedreoktober 28, 2009

    Slik er det i vanlig arbeidsliv:oppnår man ikke resultater,må andere slippe til!Ntf har ikke oppnådd noe som helst,så enkelt er det!

    SvarSlett
  138. en som har lyst på nye ansikteroktober 28, 2009

    Vi må ha nye ansikter i ntf,alt annet er borkastet tid!

    SvarSlett
  139. Man sluttes aldri å undres over hvordan det tenkes i NTF hvis hensikten er å få frem talentene i norsk tennis. Foreløpig gjemmer de seg bak TO satsningen der hensikten var å gi de beste spillerene i alderen 13-16 år et godt sportslig tilbud. Jeg sier "var" fordi denne satsningen pr i dag ikke drives etter det som var hensikten. Pressemeldingen som omhandler avtalen ligger ute på NTF-sider. Hvor mange av de "priviligerte" TO spillerne idag er mellom 13-16 år? Hvor mange spillere er aktive i TO og som deler en stor pott som egentlig var beregnet på flere? Hvem er det EGENTLIG som styrer forbundets satsning på de yngre spillerne? Dette vil komme for en dag. Vet Odin Forvaltning hvordan TO driftes og hvor få spillere som er med?? Det betviles sterkt.

    Videre har man i et par år sett at NTF inviterer til rekruttsamlinger for TO. Jeg oppfordrer den spilleren eller de foreldre som har fått noe ut av disse samlingene til å melde seg her på bloggen. Etter hva det ryktes er samlingene grov misbruk av andres tid og ingen får noen form for tilbakemeldinger av noe slag. Skal man utifra disse "samlingene" plukke ut morgendagens deltagere på TO? Forbundets satsning er under enhver kritikk og man er ganske sikker på at de har endel forklaringsproblemer på de "strategivalg" som er gjort. For en forklaring må de jo ha........

    SvarSlett
  140. Vi har hatt spillere fra klubben vår i Odin rekrutt. Spillerene er veldig fornøyde med samlingene, og de tat med seg gode tilbakemeldinger hjem. Odin rekrutt er et bra opplegg, men det blir spennende å se om noen blir plukket ut.

    Forøvrig legge jeg merke til atter en svartmaling av situasjonen. Istendfor å være forbanna for at man ikke har hentet inn utenlandsk kompetanse tidligere, kan man være fornøyd med at det nå er gjort.

    Tror forøvrig ikke personer med kompetanse på nivå med denne belgeren, vil jobbe fast i norsk tennisforbund, med de betingelsene ansatte i forbundet har.

    SvarSlett
  141. Vi har et barn på TO,opplegg er dårlig,klubben får ikke tilbakemeldinger på hva han må bli bedre på.Vi vurderer å ta han ut,vi føler at det er bortkastet tid

    SvarSlett
  142. Har barn på team odin rekrutt,hun er ikke fornøyd,mye venting og ik noe plan videre.

    SvarSlett
  143. Vi har barn i Team Odin rekrutt. Hvis det stemmer det vi leser, føler vi oss lurt av NTF. Hvis ingen er rekruttert til Team Odin siden oppstart er det helt utrolig. Det er jo minst 5 gutter og jenter som er aktuelle. Vi ber om en forklaring fra Team Odin ansvarlig.

    SvarSlett
  144. Hatten av for Ole. Du brenner for tennis det er helt klart. NY BLOGG og en meget interessant blogg.
    NTF får garantert ny president i forbindelse med tinget. Det finnes ikke lederskap i NTF. Det er en av grunnene til at det har gått som det har de siste 10 år. Sørvald er ingen ledertype. Tåler ikke kritikk og han er i tillegg konfliktsky. Men god til å snakke i telefon på trening.
    For å unngå forelder, som han ikke ønsker å snakke med, starter han en samtale med seg selv slik at det skal se ut som om han er skikkelig busy/i samtale med noen. Flere har gjennomskuet det.
    Per Wright har sittet 10 år uten produksjon. Skremmende. NTF fikk Stian opp på nivå topp #350 ATP (2004), og Karoline Borgensen #350 WTA, Jan Frode klarte seg mer eller mindre selv, Ruud klarte seg selv, hva har NTF idag?
    1 topp #750 ATP spiller Erling Tveit.
    1 topp #950 WTA spiller Ulrikke Eikeri.
    Ingen har reagert før nå.
    Hvilken som helst bedrift ville ha gjort noe, men ikke NTF.
    I am serious, get rid of the board of NTF!

    SvarSlett
  145. Alle blir lurt av NTF. Internt bytter de stillinger med hverandre og får nye visittkort. Hva de presterer betyr ikke noe, men i rettferdighetens navn skal de ha kreditt for å ha arrangert tennisball.

    Til Bergen:
    Ingen av guttene eller jentene har i år blitt tatt inn, men det planlegges....... Vi står i ferd med å miste flere gode årganger av gode, treningsvillige spillere. Hvilket annet forbund innen idretten bygger fremtiden på 2-3 spillere? NTF drives av amatører som får lønn hver måned.

    SvarSlett
  146. NFF = NTF og det er grunnen til at NTF er der hvor de er idag.
    ELDORADO FOR KORRUPSJON på niva med det som har skjedd i NFF (DOKUMENTAR 2) finnes sikkert også i organisasjonen NTF.
    Utvikling stopper når det er korrupsjon og maktkamper i bakrommet :)
    Ole, så du dokumentar 2?

    SvarSlett
  147. Ja jeg fulgte "Dokument 2" med stor interesse.

    SvarSlett
  148. Til Anonym vedr. Bergen:
    hva mener du med planlegges? Rekrutt har eksistert 1 år med treninger i Oslo. Er det ikke planlagt? Hvem er ansvarlig for planleggingen i rekrutt? Når blir det tatt inn spillere i team odin? Vet du noe om det?

    SvarSlett
  149. Til Bergen sa...

    TO består av en liten gruppe spillere hvis foreldre styrer det meste av det som skjer innen norsk tennis, det er altfor tydelig.

    Mht til O rekrutt: Har det skjedd noe etter samlingene enda? De ansvarlige for TO, rekrutt etc må nok en dag svare for det som har skjedd de 2-3 siste årene mht TO uttak, hvordan pengene fordeles, konkrete resultater blant spillerne etc. Og selvsagt overfor Odin Forvaltning som velvillig stiller opp, men som umulig kan ha innsyn i hvordan TO driftes. Igjen, les pressemeldingen om TO på NTF`s egne sider.

    SvarSlett
  150. Trist når det blir slik som i ledelsen i NFF. Andre særforbund drives på sammen måte.

    SvarSlett
  151. Ingen av rekrutter ble tatt inn i år,3 spillere har sluttet på tean odin,men de ble ikke erstattet av noen:det betyr at pengene blir fordelt på færre barn!De som ikke tror på det,det er bare å ta en tur til RA og se hvem som står på bane,hvor mange trenere er der og ikke minst hvor mange ressurser blir brukt på altfor få og middelmodige spillere.
    Hvor er Odin Forvaltning?Kan ikke noen kontakte dem?

    SvarSlett
  152. en som er i systemetoktober 29, 2009

    foreldrene må gjøre noe,de kan ikke bli lurt slik!

    SvarSlett
  153. Jeg synes at eier av bloggen burde sende kopi til Odin Forvaltning.
    Vi så tydelig i dokumentar 2 hvem som blir sittende igjen på sine stillinger.
    Pampene som blir igjen og de som egentlig gjør en fantastisk jobb må ut! Se på NTFs generalsekretær og se på NTFs president, det er hykleri.
    Hvordan kan NTF være aksjonær i et selskap sammen med andre aksjonærer som er privat personer, blant annet Morten Bjerke. I samme selskap sitter Riksanlegget som aksjonær. Morten Bjerke sitter samtidig i styret i Riksanlegget AS.
    Det er ikke langt unna NFF! Jeg må si at jeg ikke er spesielt imponert over NTF. Generalsekretæren i NTF satt også som aksjonær i samme selskap. Det er nok her Sartz-Knudsen mener NTF kan lære av NFF. Hvordan en lille kompisgjeng i NFF skulle tjene seg rike på organisasjonen.
    En skam for idretten.
    Idretten trenger flere som Karen Espelund og NTF trenger folk i organisasjonen som tenker på tennis og som ikke tenker på seg selv og sine!

    SvarSlett
  154. Dette er en interessant blogg som også viser at barne- og ungdomstennis blir "utøvd" vel så mye av foreldrene som av barna og i noen tilfeller er det kanskje foreldrene som er hovedaktørene.

    SvarSlett
  155. Vi foreldre i Team Odin er nødt til å være hovedaktører. Med trening 2 ganger pr dag stilles det krav til oss foreldre, så man kan faktisk si at topp barn-/og ungdomstennis blir "utøvd" av foreldrene. Hvis ikke foreldrene er innstilit på barn og ungdomstennis så var det vel ikke noe topp tennis i Norge.

    SvarSlett
  156. Må si meg enig i siste kommentar. Norsk tennis på barne- og ungdomssiden er i svært stor grad foreldredrevet. På godt og vondt, men uten foreldrene stopper store deler av tennis-Norge helt opp. Så kan man jo gjøre seg noen tanker om hvorfor det er slik at foreldrene spiller en så sentral rolle innen tennisen. Er det fordi man ikke har greid å etablere større strukturell robusthet i norsk tennis, noe som gjør at man blir svært avhengig av enkeltaktører og foreldrengasjement?

    SvarSlett
  157. I all idrett er man helt avhengige av at foreldrene stiller opp for sine barn, det er ikke noe å diskutere. Tennis er ikke unikt i så måte.

    Så kan man jo lure på om TO så til de grader er foreldredrevet at de samme foreldre også har innflytelse over hvem som får love til å være med.......

    SvarSlett
  158. Men foreldrene skal ikke "STYRE"ntf,de skal støtte egne barn,men ikke på bekostning av andere spillere,som blir "glemt"av den "familiedrevet"forbund.Odin forvaltning skal sponse tennistalenter,ikke bare "visse"talenter,som har "visse"forelder som er med "gjengen".

    SvarSlett
  159. Er Morten Bjerke pappa til Joakim Bjerke som er med i team Odin?
    Hvis det er sant bør Odin Forvaltning informeres om at NTF/team odin er foreldredrevet og det er barn av foreldre som har egen interesse i NTF. Hvem står bak utvelgelsen av talentene til team odin?

    SvarSlett
  160. Det er dessverre en realitet at NTF styres av foreldre. Forbundsstyret består av blant annet av 3 eller 4 foreldre med barn i topp tennis. Med svak eller ingen ledelse blir det problematisk.

    SvarSlett
  161. Det er riktig som nevnt over, det er faren til den sønnen. Hvem som står bak utvelgelsen? Se hva som er sagt over i denne bloggen, svaret gir seg selv. Det er de "ressurssterke og bemidlede" foreldre som legger føringen for talentutviklingen i NTF. Hvis det hadde stått kompetente mennesker bak dette hadde norsk tennis stått langt sterkere. Hva har de å vise til???

    For det er nå en gang slik: Nordmenn har ikke dårligere fysiske forutsetninger for å bli tennisspillere enn andre, men forholdene blir ikke lagt til rette slik at man har en gruppe spillere som kan utvikle seg og bli gode.

    Det er klart at Odin Forvaltning nå bør få en link til denne bloggen.....

    SvarSlett
  162. Det er ingen sponsor som gir penger ril norsk tennis i det heensende å tjene penger. Dette er vennetjenester fra folk som har hjerte i tennisen. Er det helt galt at en far som ornder millioner til norsk tennis, setter som fortseting at hans sønn skal være med. vet ingenting om at dette har vær tilfellet i team odin, men rent hypotetisk. Er ikke dette bedre, enn at ikke forbundet ikke for noen penger i det hele tatt. Dette er forøvrig en høyst aktuell problemstilling også på klubbnivå. Hva synes dere?

    SvarSlett
  163. Hvis det er slik som Svein antyder er det i så fall en STOR del av forklaringen på hvorfor norsk tennis aldri kommer videre.

    SvarSlett
  164. Ja Svein, det synes jeg er helt galt. Like galt som å kreve/ søke wild-card, etc. for sine egne barn dersom andre egentlig står foran i køen. Jeg skjønner ikke at foreldrene vil det en gang, det setter dem jo i et svært dårlig lys. Dette er en form for korrupsjon og er ikke vegen å gå for å få Norge på tenniskartet. Det skaper for mye vondt blod og splittelse.

    SvarSlett
  165. Min härkomst kan ej döljas i detta inlägg,men låt inte det bli ett tema för mina synpunkter.
    När hela detta tema är så infekterat, bör man kanske ta extern hjälp för att lösa problemen som norsk tennis uppenbart har. Kanske skulle man satsa på en/flera konsult från ett fungerande tennisland som tex Frankrike,Belgien,Serbien eller kanske Danmark. Lägg all stolthet åt sidan, upplös alla kontrakt på förbundet, och låt en konsult anställa den kompetansen som krävs för att driva ett litet förbund. Många får säkert behålla sina jobb, om de kan redovisa att de tillför något. Starta från början med allt, och behåll endast de fungerande delarna. Säkert en utopi, men stora företag som går negativt gör så, varför kan inte ett förbund kopiera det??

    SvarSlett
  166. Spiller ikke Federika Egjdius på team odin?Hun er god nok !

    SvarSlett
  167. se på nabolandene våre. Sverige og Finland har ikke foreldre med barn i topp tennis i forbundsstyret. leste på tennisen.no at wta turnering i Sverige var repr med 2 norske spillere fra Norge og 31 svenske spillere.
    Det er ikke 16 ganger så mange tennisspillere i Sverige.
    Sverige har kanskje 100.000 registrete tennisspillere hvorimot Norge har 20.000. Forholdet blir da 5:1 og ikke 16:1. Hvorfor er det ikke flere spillere som spiller ute. Blir spillerne sviktet av trenere på klubb nivå? Hvis så er tilfellet da er det de samme trenere som repr. NTF!!
    På junior siden ned i 12-14 års alderen har vi stort sett samme antall spiller med på div. turneringer i utlandet. Men så stopper det opp, etter 14 års alderen er Sverige overrepresentert i skandinaviske turneringer.

    SvarSlett
  168. Beklager Svein,men det er helt tragisk!

    SvarSlett
  169. Til Svein
    Da er idrett ikke basert på talent, men på hvem som har penge? Det er derfor Norge aldri får til noe på internasjonalt nivå. age before beaty or talent before moneypower. Sånn fungerer det heldigvis ikke i lagidretter. Ville det være mulig å kjøpe seg en plass på laget til Rosenborg eller Stabekk? Neppe.

    SvarSlett
  170. Du ser hvem som er utelatt fra Team Odin? Talentene!Du ser hvem som er inne i Team Odin? Wiese, Bjerke, Ødegaard, Saxegaard.

    SvarSlett
  171. oldemor til en talent uten pengeroktober 30, 2009

    hvis pappa har mye penger da er du en tennistalent?Ok,derfor er tennis i Norge så dårlig!hva kan man gjøre mot det?Noe FORSLAG?

    SvarSlett
  172. en trist Federeroktober 30, 2009

    Kjære Svein er du en av "gjengen"som deler potten?Hvis ikke,håper at du ikke mente det du skrev,ellers er det like greit å legge ned hele forbundet.

    SvarSlett
  173. til oldemoroktober 30, 2009

    til oldemor:først og fremst burde barn som viser treningsmoral,evne til å ofre noe for å bli gode og ikke minst respekt for trenerne,være med på et lag som trener sammen.Det kunne være en begynnelsen...Glem foreldrene,en stark trener klarer å takle dem!(ikke sant Sørvald?)

    SvarSlett
  174. Ifølge en tennisside på nettet finnes det noen enkle matematiske regler som forteller hva du kan forvente av din tennispode:

    INGEN PENGER + TALENT = BRA TENNISSPILLER

    PENGER - TALENT = MIDDELMÅDIG TENNISSPILLER

    INGEN PENGER - TALENT = UTROLIG DÅRLIG TENNISSPILLER

    PENGER + TALENT = DIVA TENNISSPILLER

    SvarSlett
  175. 100% enig med deg som svarte til bestemoren

    SvarSlett
  176. god i matteoktober 30, 2009

    PENGER+RIKTIGE "VENNER"+"RIKTIGE" TRENERE =TEAM ODIN SPILLER

    SvarSlett
  177. Så man skal heller seg nei til 1 mill inn i klubbkassa enn å la gutten være med på klubbens satsningsopplegg på tross av at han ikke er god nok. Hva er det riktige for klubben å gjøre?

    Overnevnte har vært en konkret vurdering hvor klubb har måttet gjøre.

    SvarSlett
  178. Hei God i matte
    Du har et poeng, kan du opplyse meg hvem som er de "riktige venner og riktige trenere? Det er viktig for barna mine?

    SvarSlett
  179. Jeg er helt enig med "god i matte" og "anonym sa".. Jeg synes NTF er noen *** folk! De kan og de klarer INGENTING!! de gjør absolutt ingenting!!! Hvorfor? de er vel redde for *Ruud eller de "gale foreldrene"?

    SvarSlett
  180. Et ord i innlegget over er sensurert. Vel skal dette være et åpent forum for en viktig debatt, men jeg ber om at det ikke brukes grove karakteristikker av den typen som er strøket over. NTF er en liten organisasjon, og "alle kjenner alle" i Tennis-Norge.

    SvarSlett
  181. Svar til Svein
    Jeg synes ikke man skal la gutten være med, fordi gutten vet selv at han ikke er god nok til satsningslaget.
    Det er nesten værre for gutten og være med når han vil bli mobbet, fordi alle vet hvorfor han er med.
    Jeg tror ikke at noen foreldre bidra med penge i den størrelsesorden. De foreldre som har med uberettiget barn i satsningslaget sitter på maktposisjoner i NTF.
    Slik har det alltid vært og sånn kommer det alltid til å være i NTF. Dessverre.
    God save the King of NTF. Da kan du velge selv hvem som er Kongen.

    SvarSlett
  182. I et levende demokrati er det åpne kanaler, det skal tåle debatt, kritikk og det skal tåle at det settes søkelys på styringsmyndighetenes utøvelse av sin makt og hvordan de forvalter denne.Et godt fungerene demokratisk styresett er den beste forbyggelse mot urettferdighet og korrupsjon. Dette bør også være kjennetegn på våre idrettsorganisasjoner jmf ntf. Er det det?? Diktatur er derimot en styringsform hvor en eller få personer sitter med all makt. her er det ikke akseptert å kritisere, eller debattere, og det kan i verste fall føre til sanksjoner og straff: Folk tør ikke si sin mening, det er ingen åpenhet hvorfor ting blir som de blir. De som styrer kan velge å se bort fra gjeldene regler og heller lage sine egne etter for eget forgodtbefinnende. I disse styresettene er det om å gjøre å få makt og innflytelse for egen vinning, og grobunnen for urettferdighet og korrupsjon er stor. Etter å ha lest denne bloggen er det kansje på sin plass at de som engasjerer seg i disse temaene reflekterer over hvordan deres eget forbunds styresett fungerer på godt og vondt. Jeg kaster ballen videre

    SvarSlett
  183. Takk for innlegget.
    Diktatur er en styreform som er for egenvinning. Det som skjer i NTF på ledelses plan er og har alltid vært for egenvinning. Korrupsjonen er enorm og skremmende.
    Folk tør ikke si sin mening og blir bedt om å holde kjeft hvis de påpeker ulovligheter. Mafiaen er størrer enn noensinne i NTF.
    Kritisere du noen og da spesielt Øivind Sørvald så er du ferdig for alltid. Han har nå infiltrert det norske tennis systemet og det har han gjort i det skjulte uten egentlig at folk skjønner hvordan. Jeg kan informere om at når Øivind Sørvald så sitt snitt til å ta over etter Ruud ringte han samtlige daglige ledere og styreledere i landets tennisklubber og spurte "synes dere jeg skal ta over som ny sportsjef"? Han brukte et halvt år på dette og det var et nøye gjennomtenkt kupp.
    Etter det har det vel gått rett i dass med norsk tennis. Egenvinning for Øivind Sørvald er ikke at hans egne barn skal frem for de spiller av en eller annen grunn ikke tennis. Men hans forhold til familien Skattum, og hans ønske om at den han har trent og styrt midler til gjennom 8 år skal lykkes. Vi vet alle hvem det er Johan Skattum. Øivind jeg må nok dessverre skuffe deg. De som lå topp 20 i europa når Johan lå nr. 1 i europa alle ligger minst topp 400 på ITF (Klassen U/18). Johan har ikke et eneste ITF poeng!!!
    Alt kan kjøpes for penge, men ikke talent Øivind. Tenk seg om alle 10 åringe hadde fått samme oppfølging som Johan, med 3 trenere fra han var 11-14. Teknisk, fysisk, og sparringstrener. Jeg kan garantere deg at de med talent hadde vært topp 200 på ITF idag.
    Se på tennis europe i sverige nå, alle de som repr Team Odin har tapt i første eller andre runde, men de som må klarer seg selv er videre. de med talent er videre, men NTF har dessverre ikke en sportsjef som er i stand til å se talent.

    SvarSlett
  184. Ser at bloggen fremdeles mottar innlegg. Fint om du gir den litt promotion på tennisen.no igjen.
    Etter det som har skjedd med begrensningene på turneringsspill for topp 10 spillere i Norge, så er det flere som nå begynner å si ifra.
    Du har gjort en fantastisk jobb ikke gi deg nå!

    SvarSlett
  185. Promotion er vel ikke akkurat hva denne bloggen trenger...

    SvarSlett
  186. Det er mulig du har rett i at bloggen ikke trenger promotion, "anonym". Med nesten 5000 sidevisninger og over 2000 unike besøkere siden midten av oktober har responsen vært over all forventing. Uten særlig promotion. Det er flott at folk engasjerer seg. :-)

    SvarSlett
  187. Ja jaggu er det flott at misfornøyde/misunnelige tennisforeldre nå har fått en side hvor de anonymt kan sitte å rakke ned på trenere, forbund og juniorer det satses på :/

    SvarSlett
  188. Ja jaggu er det flott å kunne være anonym. Ikke sant - "anonym"...?

    SvarSlett
  189. Ikke sant Rohde-Moe. Du synes det er fantastisk at Ole Jacob Johansen har opprettet en side hvor du kan rakke ned på misfornøyde/misunnelige tennisforeldre.
    Det finnes ikke demokrati i NTF, spør forbund eller Steiro?
    Det begynner å skje noe blant alle de misfornøyde/misunnelige foreldre og det var på tide.
    Enig med anonym at Ole har gjort en fantastisk jobb for ytringsfriheten i tennisnorge.

    SvarSlett
  190. Det finnes ikke ytringsfrihet eller demokrati i NTF. De som tar sjansen på å si sin mening de kan glemme alt som heter satsing for sine barn. Alle henvendelser til NTF som ikke går via klubben arkiveres loddrett (rett i søppel uten å bli lest).
    Hvordan NTF kan ha råd til en media ansvarlig skjønner jeg ingenting av. Verken NFF eller NHF (de 2 største særforbund i Norge har råd til media ansvarlig). Det tar General sekretæren seg av. Men i NTF ansettes det folk til å dekke media. Det klarer ikke gen. sek Arne Sartz-knudtson tiltross for at det i stillingsannonsen sto at det var en del av jobben som general sek. HAHAHAHA det visste alle jo.

    SvarSlett