onsdag 28. oktober 2009

- Forandring må starte på toppen

Lleyton Hewitt er ikke den som skygger unna en fight, og nå ligger tennisstjernen i krig med eget forbund. Den tidligere verdenseneren krever forandring, og understreker at forandringen må starte på toppen.

Lleyton Hewitt har lenge vært misfornøyd med tingenes tilstand i australsk tennis, og har gitt uttrykk for at ledelsen i det australske tennisforbundet må byttes ut for å kunne snu den negative trenden. Hewitt er i dag den eneste aussien blant de 20 beste på ATP-rankingen. Norge og Australia kan selvfølgelig ikke sammenlignes som tennisnasjoner, men hovedutfordringen synes å være den samme: De samme folkene blir sittende år etter år uten å bli stilt til ansvar for manglende resultater, og det er vanskelig å rydde opp i etablerte maktstrukturer. Til stor frustrasjon for Hewitt ble sjefen for Tennis Australia, Geoff Pollard, forleden gjenvalgt for ytterligere en periode til tross for iherdige forsøk på å kaste ham. 65 år gamle Pollard har sittet siden 1989, og gikk seirende ut av en votering mot den tidligere toppspilleren Paul McNamee. Motkandidaten har også vært direktør for Australian Open. I følge flere kilder skal den hemmelige voteringen ha vært svært jevn. Hewitt sier til en australsk radiokanal at ledelsen i australsk tennis nå snart må få opp øynene og kaste et kritisk blikk på seg selv og hvor tennisen er på vei. Hewitt har lenge kritisert Pollard åpenlyst, og har gått i bresjen for å få kastet ham. Nå håper Australias største tennisstjerne at hans engasjement og tydelige kritikk får folk til å tenke seg om og at man grundig vil vurdere de oppnådde resultatene det kommende året. Lleyton Hewitt etterlyser en sterk og tydelig leder som kan fatte beslutninger til tennissportens beste. Derfor vil han starte med å bytte ut tennispresidenten.

Rakuten Open 2009 Day 5
KREVER FORANDRING: Lleyton Hewitt mener at forandring må starte på toppen.
(Foto: Getty Images)

SE AVSTEMNING HELT NEDERST PÅ SIDEN: ER DU ENIG I AT FORANDRING MÅ STARTE PÅ TOPPEN?

2 kommentarer:

  1. Alt må starte på toppen også forandring. Det er en i Norge som bestemmer på toppen og det er Øivind Sørvald. Han satser på Hedda Ødegaard, Johan Skattum og Ulrikke Eikeri. Når Ole Reier var idrettsjef var det kun Stian Boretti og ingen jenter. Kanskje brukte han litt tid på Karoline Borgesen . Når Ruud var idrettsjef var det Karoline Steiro. Dermed kan alle andre enn de 3 spillere som er nevnt glemme å bli en del av de som NTF satser på. NTF kan ikke bygge lag som Sverige kan. Når 1 person skal bestemme (Sørvald) så blir det vanskelig. Og han har bestemt seg. Til orientering satt Ole som idrettsjef i 10 år :) Lykke til, til de som har håp. Jeg tenker på Odin Rekrutt. Dere blir lurt som alle andre.

    SvarSlett
  2. også de 3 barna du nevnte blir lurt:de ble fortalt at de kan bli tennisstjerner!Ha,ha,Ntf lever godt av dem!!!

    SvarSlett